AUTORIAUS nuotr.

Aktualijos

Ukmergėje – 3D kinas

Arvydas PĖŠINA

Trys Karaliai į Ukmergę atnešė stebuklą – 3D filmus atsinaujinusioje Kultūros centro salėje. Į pirmą seansą susirinkę žiūrovai buvo patenkinti specialiaisiais 3D filmo efektais, geru garsu, patogiomis ir minkštomis kėdėmis.

Į animacinę pasaką „Sniego karalienė 3“ atėjusius mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius pasitiko proginius Kultūros centro saldainius dalinantis rajono meras Rolandas Janickas. Prieš filmą susirinkusius sveikino R. Janickas ir kino aparatūrą sumontavusios įmonės „Prezentacijų spektras“ vadovas Gediminas Vilčiauskas.

G. Vilčiauskas pasakojo, kad filmams rodyti sumontuotas skaitmeninis kanadietiškas projektorius, tokie įrengti 48 tūkstančiuose kino salių visame pasaulyje. Jis pastatytas vietoje senojo, juostinio projektoriaus. Pastarąjį planuojama naudoti edukacijai. „Tai jau ir istorinė vertybė, kurią retai kur pamatysi“, – sakė Kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė, besirūpinanti filmais, Gražvyda Tušienė.

3D filmus galima demonstruoti aparatūros bei 150 kilogramų sveriančio specialaus ekrano dėka. Šių kino juostų žiūrėjimui reikalingi akiniai, kurie pritaikyti tik šiai aparatūrai. Jie yra pasyvūs, todėl mažesni, patogesni. Bet su šiais akiniais trimačius filmus žiūrėti galima tik Kultūros centro salėje. Kitur jie trimačio vaizdo neperteiks.

Kultūros centro salėje draudžiama vartoti gėrimus ir užkandžius, nes čia taip pat vyksta ir spektakliai, koncertai, įvairios šventės. Po remonto visus džiuginančias naujas kėdes, kiliminę dangą norima kuo ilgiau išlaikyti patrauklią ir gražią.

Pasak žiūrovų, Ukmergėje kinas rodomas didesniame ekrane negu kai kuriose sostinės kino salėse. O demonstravimo kokybė ir kaina bei galimybė pamatyti naujausius filmus leis kiną žiūrėti čia, nevažiuojant į Vilnių ar Kauną.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas