Statybininkai jau veža vagonėlius, medžiagas.

Aktualijos, Naujausi

Pradedama teismo rūmų statyba

Ukmergės rajono apylinkės teismo darbuotojams 2017-ieji prasidėjo džiugia žinia. Nacionalinė teismų administracija ukmergiškius informavo apie sausio 2-ąją pradėtą naujojo teismo pastato statybą. Šiuo metu laikinąja „stop“ juosta jau pažymėta teritorija, esanti tarp Antano Smetonos ir Deltuvos gatvių, į statybvietę vežami vagonėliai, kita įranga, statybinės medžiagos.

Apylinkės teismo pirmininkės pareigas laikinai einanti teisėja Edita Zarembienė pasidžiaugė prasidėjusiomis statybomis. Pasak teisėjos, Nacionalinės teismų administracijos atsiųstame pranešime informuojama, jog teismo pastato statybos darbų konkursą laimėjo Kaune registruota uždaroji akcinė bendrovė „Statybos ir restauravimo darbai“. Mūsų rajono apylinkės teismo buvo paprašyta nurodyti kontaktinį asmenį, su kuriuo esant reikalui bus bendraujama statybos klausimais. „Nurodėme Ūkio skyriaus vedėjos Indrės Brasiūnienės kontaktinius duomenis. Taip pat ryšys bus palaikomas su Vilniaus apygardos teismo Ūkio dalies vedėju Kęstučiu Pūčiu“, – sakė E. Zarembienė.

Laikinoji teismo pirmininkė pridūrė, jog nuo kitų metų, įvykdžius teismų reorganizaciją, rajono Apylinkės teismas, kaip ir Širvintų, Šalčininkų, Trakų, kitų rajonų teismai, priklausys Vilniaus apskrities teismui. Naujasis teismo pastatas vadinsis Ukmergės teismo rūmais.

Prieš porą mėnesių „Gimtosios žemės“ kalbintas Nacionalinės teismų administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Arūnas Stravinskas buvo sakęs, kad Ukmergėje, 4 128 kv. m ploto sklype, esančiame Deltuvos g. 17A, bus pastatytas 2 aukštų pastatas, kurio bendrasis plotas sieks 1 287 kv. m.

Statybos teritorija pažymėta „Stop“ juosta, tvarkomi želdiniai.

Statybos teritorija pažymėta „Stop“ juosta, tvarkomi želdiniai.

Teismo pastate suprojektuotos 28 darbo vietos, trys teismo posėdžių salės, laikino sulaikymo kameros konvojuojamiems asmenims, nepilnamečio ir įslaptinto liudytojo ar nukentėjusiojo apklausos ir kitos teismo veiklai būtinos patalpos. Viešosios, tarnybinės ir padidinto saugumo zonos bus visiškai atskirtos.

„Tiek teismo darbuotojų, tiek interesantų saugumui užtikrinti bus įrengtos įvairios inžinerinės priemonės: apsaugos ir gaisrinė signalizacijos, įeigos kontrolės, vaizdo stebėjimo sistemos, pavojaus mygtukai, – aiškino Turto valdymo skyriaus vedėjas. – Saugumą padidins ir pastato planiniai sprendimai, kurie garantuos, kad liudytojai, konvojuojami asmenys ir teisėjai į posėdžių sales patektų per skirtingus įėjimus ir susitiktų tik teismo salėje. Vidinį teismo pastato kiemą ketinama aptverti 2 metrų aukščio tvora. Taip pat numatyta, kad statinys atitiks A energinio naudingumo klasės reikalavimus.“

Apie tai, jog Apylinkės teismui reikalingos naujos patalpos, prabilta daugiau nei prieš dešimtmetį. Tada teisėjai dar dirbo Kęstučio aikštėje veikusiame teismo pastate, kuris statytas 1786 metais. Statinys neatitiko teismams keliamų reikalavimų, jo negalima buvo nei plėsti, nei tinkamai suremontuoti, todėl nuspręsta, kad Ukmergei reikalingas naujas teismo pastatas. Šiam tikslui rajono savivaldybė statyboms skyrė minėtąjį sklypą Deltuvos gatvėje. Jis buvo patvirtintas ir miesto detaliajame plane. Deja, prasidėjusi krizė atitolino darbų pradžią, pakoregavo užmojus.

Ši statyba vėl tapo aktuali po to, kai 2012-ųjų pabaigoje dėl teismo patalpose aptikto gyvsidabrio iš senojo pastato buvo priversti išsikelti visi darbuotojai. Jau beveik ketveri metai Apylinkės teismas nuomininko teisėmis glaudžiasi rajono Policijos komisariate, esančiame Vytauto gatvėje.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tomas :
    Reikia tvarkyt daryt ir mažiau kalbėt Ukmergė neturi mero išrenka ūkininką tas ir žiuri savo ūkio o ne miesto tik griauna ir kalba o realiai nieko o kas vadina Ukmergė kaimu tas ir yra kaimo Jurgis nes miestu Lietuvoj iš vis nėra miestai prasideda nuo milijono gyventojų
  • gyventojas :
    Ir vėl pinigų plovimas. Vietoj to, kad taupytų - vėl išmes milijonus į balą. Kam tie teismo rūmai šitam kaimui? Tuoj nebebus ką teisti. Bet gi ne, pastatykim vėl angarą, kurį reiks išlaikyti. Tuo pačiu "įsisavinsim" ir kokį atkatėlį. Žiauru... O valdžia ir toliau ieško, kokius čia mokesčius dar padidinus. Nedidinkit, o taupykit, mažinkit.
  • jklmn :
    O kiek kv. metru dabar tuscia policijos pastato rumuose? Neukiskumas....Vaiku darzeli pastatytu geriau ar dar kazka naudingo
    • Anonimas :
      pritariu, negi teisėjai su policininkais nesutelpa?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas