Priešmokyklinukai Deltuvos bibliotekoje.

Jaunimas

Pirmoji pažintis su bibliotekos gyventojais

Janė MILIAUSKIENĖ

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė

Deltuvos pagrindinės mokyklos priešmokyklinės grupės vaikai svečiavosi Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Deltuvos padalinio Vaikų literatūros skyriuje. Būsimuosius mokyklinukus prie bibliotekos durų pasitiko bibliotekininkė Milda Razumaitė, kuri pakvietė į knygų karalystę.

Pažintis su bibliotekos gyventojais – knygomis, žurnalais, laikraščiais ir bibliotekininke – vaikams paliko didelį įspūdį. Jie susidomėję vartė spalvingas knygas, kitus leidinius, žavėjosi iliustracijomis, pasakų herojais. Taip pat visi buvo supažindinti su bibliotekos taisyklėmis. Džiugu, jog visi priešmokyklinukai žinojo, kad bibliotekoje reikia elgtis gražiai, o svarbiausia – netrukdyti kitiems. Ekskursijos metu mažieji sužinojo, ko reikia norint tapti skaitytojais, kaip iš bibliotekos pasiimti knygutes, vaikams paaiškinta leidinių išdavimo ir grąžinimo tvarka, kuo biblioteka skiriasi nuo knygyno.

Po trumpos ekskursijos mažieji lankytojai dalyvavo piešinių konkurse „Kelionė po pasakų pasaulį“, piešė mėgstamiausio kūrinio herojaus paveikslą. Atsisveikinant bibliotekininkė M. Razumaitė pakvietė bibliotekoje apsilankyti su tėveliais ir tapti aktyviais skaitytojais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas