Prie Ukmergės aplinkkelio esanti apleista teritorija vaizdo nepuošia.

Nuomonių telefonas

Pirmo privataus mieste daugiabučio statyba įstrigo…

„Įdomu būtų sužinoti, kam priklauso kažkada Žiedo gatvėje pradėtas statyti daugiabutis. Jo statybos nutrūko, o mūrai pamažu virsta griuvėsiais. Jie ne tik gadina miesto vaizdą. Statybvietės aplinka niekada netvarkoma. Vasarą čia baisiausias šiukšlynas. Gal reikėtų viską nugriauti ir teritoriją apsodinti medeliais. Tikrai daugiau naudos būtų…“ – tokį elektroninį laišką atsiuntė laikraščio skaitytojas.

Rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Arvydas Džiugas papasakojo, kad žemės savininkams atstačius turėtą nuosavybę, minėtoje vietoje buvo suformuotas sklypas. Jame pradėta pirmo mieste privataus daugiabučio namo statyba. Esą savininkas ketino pastatyti aštuonbutį namą ir butus su šalia esančiu nedideliu žemės sklypeliu parduoti. „Deja, pirmo privataus daugiabučio pastatyti nepavyko. Statybos sustojo, o jas pradėjęs žmogus, mano žiniomis, yra išvykęs į užsienį“, – teigė vedėjas.

Kadangi tai yra privati nuosavybė, griauti pradėtą statyti pastatą gali tik pats savininkas. Taip pat niekas negali čia sodinti medžių, imtis kitos veiklos.

Kontroliuoti, kaip fiziniai ir juridiniai asmenys laikosi Savivaldybės tarybos nustatytų želdinių apsaugos, rajono tvarkymo ir švaros,  atliekų tvarkymo ir kitų taisyklių, susijusių su aplinkos apsauga, priklauso rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriui.  Šio skyriaus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vyr. specialistė Vilija Pečiulienė patikino, jog „savivaldybė negali priversti savininką susitvarkyti privačią valdą“.

„Mes privatų asmenį galime tik įspėti ir paraginti susitvarkyti aplinką. Informacijos, ar minėto sklypo savininkas buvo įspėtas, neturiu“, – sakė savivaldybės specialistė.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė teigė, kad seniūnija dėl šios teritorijos nėra gavusi jokio skundo, todėl ja iki šiol nesidomėjo. „Pati gerai pamenu, kad toje vietoje, kur statomi kotedžai, anksčiau buvo labai šlapia. Savininkas, pradėdamas statybas, daug investavo, kad teritoriją nusausintų ir galėtų kasti pamatus. Manau, kad jis baigs pradėtus darbus, o mes neturėtume trukdyti. Tikrai nesu linkusi  žmonėms kenkti…“ – kalbėjo miesto seniūnė.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • regina :
    musu valdzia visai nedirba jeigu ju neprispaudi siukslynai paciam miesto centre
  • Vacys :
    Kam kur nors vaziuoti? Juk dirbti reiks. Vytauto gatvej vel sviesa nedega,jai pro ten vazinetu tai butu sutvarkyta. As nesuprantu ar ta kabeli apsvietimo su snargliais sulipdo? 2 dienas pasviecia ir 3 sav tamsu.
  • Anonimas :
    Ukmergiškis Manau,kad seniūnas neturėtu laukti skundų,o bent kartą per mėnesį pats apvažiuoti miestą.
  • Pritariu :
    Apie pakrascius nera ka kalbeti,geriau paziurekit kas dedasi centre,praktiskai po mero langais,kad girtuokliai visus imanomus reikalus atlieka prie koops siuksliu konteinerio ir iki parduotuves sienos,visada aplink konteinerius pilna siuksliu,kurias vejas nesioja po visa centra.Va cia reikia daryti tvarka pirmiausia
  • anse :
    Kiek zinau nepriziurint sodybu ar kitu statiniu viskas pereina valstybes zinion
  • skaitytoja :
    O kiek netvarkos pačiam centre-senamiestyje.Tegul ten sutvarko.Visokių garažų, sandėliukų,tulikiukų.Tik miesto centro išorė tvarkoma.Ko norėt dėl pakraščių.
  • Ebr :
    kas gali ka griauti ne savo teritorijoje , tai tas pats ,kaip pas jus i kiema kazkas ateis ir prades griauti jusu garaza ir tt. Zmogus gal nepaskaiciavo pinigu truputi , nuleke i uzsieni padirbti , ir gryzes pabaigs gal , ir visi pavydesite , o siukslina manau tikrai ne to turto savininkas , o tie kurie miesto nemyli . :)
  • Ukmergiete :
    Kur jus ten siukslyna matot.skundikai
    • Anonimas :
      Niekas cia nieko neskundzia, tik miesto sitie griuvesiai tikrai nepuosia...Idomu, kas noretu gyventi ten toje pelkeje, kad ir butu baigtas tas 8butis po kokiu 30 metu?
  • mm :
    kiek apgriuvusiu negyvenamu namu ukmergeje yra bet valdziai neidomu
  • Anonimas :
    Gražus tas mūsų miestas,ir juo labiau ne žlugęs.gera girdėt ir kad seniūnė nepuola teist o palaiko žmones.
    • Anonimas :
      tau siukslynai grazu? anonymas?
  • ddd :
    vnz, niekas niekam pas mus neidomu.... jei skundo negaunama, galioma nors sikti panosej, viskas ok.... zluges miestas. jei nebutu zurnalistu, tai isvis niekam niekas net neidomu butu
    • Anonimas :
      teisybe

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas