Vilniaus RAAD nuotr.

Aktualijos

Per savaitę įkliuvo antras kilpininkas

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) tinklapyje paskelbta apie Ukmergės rajone sausio 12-ąją įkliuvusį kilpininką. Dar vieną tokį pažeidėją aplinkosaugininkai pričiupo sausio 7 dieną.

Ukmergės rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai, turėdami informacijos apie kilpomis gaudomus žvėris Siesikų seniūnijos Daugalių kaimo apylinkėse, sausio pradžioje surengė keletą reidų.

Sausio 12-osios ryte, eilinį kartą tikrindami turimą informaciją, pareigūnai apsilankė įtariamo brakonieriaus namuose. Čia vyras buvo užkluptas su įkalčiais – ant malkomis kūrenamos viryklės garavo puodas su šviežia stirniena.

Įtariamas pažeidėjas, nors ir nenoriai, bet prisipažino, kad prieš dvi dienas šalia namų esančiame miške pastatė tris kilpas ir sugavo ragus numetusį stirnos patiną. Žvėrį čia pat išdorojo, atliekas – stirnino galvą, kailį, vidaus organus – paliko sugavimo vietoje.

Pranešime teigiama, kad šis asmuo už tokią veiklą sulaikomas ne pirmą kartą. 2013 metais jis buvo administracine tvarka baustas už žvėrių gaudymą kilpomis, be to, keletą kartų buvo sulaikytas už žuvų gaudymą tinklais.

„Surašant administracinio nusižengimo protokolą, jis atvirai teigė, kad neketina mesti šio „amato“, kad ir kokios sankcijos jam būtų taikomos. Šį kartą sprendimą priims teismas. Už medžiojimą draudžiamu būdu Administracinių nusižengimų kodekse numatyta bauda iki 1 700 eurų. Papildomai teks atlyginti ir laukinei gyvūnijai padarytą žalą“, – pažymi Vilniaus RAAD.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas