Opozicijai vadovaus Valstiečių ir žaliųjų frakcijos narė E. Mirinavičienė.

Aktualijos

Opozicijos vadove išrinkta E. Mirinavičienė

Ketvirtadienį vykusiame rajono Tarybos posėdyje dalyvavo 24 nariai. Dėl ligos neatvyko Aira Dudėnienė. Svarstyta 16 klausimų, išklausytos dvi informacijos.

Posėdžio metu meras Rolandas Janickas informavo, kad gautas Tarybos narių Elenos Mirinavičienės, Andriaus Kalesniko, Regimanto Baravyko, Algirdo Kopūsto, Romo Pivoro, Danutės Užkurėlytės, Gintaro Plevoko, Nijolės Giedraitienės pareiškimas, jog mažumos opozicinės koalicijos vadove išrinkta E. Mirinavičienė.

Vietoj bloknoto – laikrodis

Praėjusiais metais buvo pradėta tradicija tą mėnesį, kai vyksta Tarybos posėdis, sveikinti gimtadienius švenčiančius narius. Jiems buvo dovanojama gėlių, taip pat bloknotas ir rašiklis. Šįmet per posėdį sausio mėnesį gimusiems E. Mirinavičienei ir A. Kopūstui buvo įteikta gėlių ir laikrodžiai-žadintuvai.

Įstaigas sujungs

Rajono Tarybos nariai pritarė, kad Ukmergės rajono pedagoginė psichologinė tarnyba būtų reorganizuojama ją prijungiant prie Ukmergės švietimo centro.

Po reorganizacijos atsiras nauja įstaiga – Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba. Ji organizuos bendrojo ugdymo mokyklų mokinių dalykines olimpiadas, konkursus ir kitus renginius, teiks psichologinę, socialinę pedagoginę, specialiąją pedagoginę pagalbą mokyklose, kuriose nėra švietimo pagalbos specialistų, kompleksiškai vertins bendrojo ugdymo mokyklų mokinių poreikius, rengs ir vykdys profesinio informavimo, konsultavimo ir ugdymo karjerai priemones.

Pritarė kreipimuisi dėl urėdijų

Rajono meras R. Janickas informavo, kad gautas Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų federacijos prašymas paremti Marijampolės plėtros tarybos krepimąsi į LR Seimo pirmininką, ministrą pirmininką, aplinkos ministrą, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininką, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentą dėl Lietuvos valstybinių miškų valdymo reformos neigiamų padarinių savivaldybėms ir regioninei politikai. Seimo pavasario sesijoje numatoma svarstyti klausimą dėl Lietuvos miškų pertvarkos, kurios metu planuojama naikinti esamas urėdijas ir įsteigti vieną centralizuotą įmonę. Anot kreipimosi autorių, tai turės žalingos įtakos regionų plėtrai.

Rajono Savivaldybės tarybos nariai bendru sutarimu pritarė kreipimuisi.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas