Nenaudojami automobiliai stovi bendro naudojimo teritorijoje.

Nuomonių telefonas

Nevažiuojančios senienos gali prišaukti baudą

Ukmergiškis Juozapas domėjosi, kodėl niekas nesiima sutramdyti savivaliaujančio A. Baranausko gatvės gyventojo. Pasak laikraščio skaitytojo, minėtosios gatvės pradžioje gyvenantis žmogus „valstybinėje žemėje savavališkai įrengė nevažiuojančių automašinų stovėjimo aikštelę“.

„Jau senokai stebiu, kad palei gatvę nuolat stovi ne mažiau nei penki automobiliai. Panašu, kad jie seniai nevažiuoja. Tiesa, kai kurie turi valstybinius numerius. Šioje gatvėje nėra šaligatvio, todėl kelkraštyje parkuojamos automašinos trukdo eismui. Ypač šioje gatvės atkarpoje nesaugu žiemą“, – tokius pastebėjimus išsakė miestietis.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus paaiškino, jog Savivaldybės taryba 2015 metų sausio 29 dieną yra patvirtinusi Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisykles. Jose nustatytų bendrųjų tvarkymo, švaros ir tvarkos palaikymo reikalavimų privalo laikytis visi fiziniai ir juridiniai asmenys, įmonės.

„Viename iš minėtųjų taisyklių punktų yra nurodytas draudimas palikti transporto priemones, kurios yra akivaizdžiai nenaudojamos ir neeksploatuojamos, bendro naudojimo automobilių stovėjimo aikštelėse, daugiabučių namų kiemuose, gatvėse, keliuose ar pravažiavimuose. Kadangi minėtu atveju automobiliai stovi ne privačioje valdoje, kuri baigiasi sulig tvora, o bendro naudojimo teritorijoje, Tvarkymo ir švaros taisyklės galimai pažeistos“, – teigė vedėjas.

Jis sakė, jog neretai apie tokius atvejus Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių informuoja gatvėse sniegą valančios įmonės, miesto seniūnija. Dėl A. Baranausko gatvėje stovinčių nenaudojamų automobilių iki šiol skundų nebuvo gauta.

A. Dutkus pažadėjo, kad skyriaus specialistai nuvyks ukmergiškio minėtu adresu ir išsiaiškins situaciją. Jei bus nustatyta, jog gyventojas nesilaiko Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimų, pareigūnai galės jį įspėti arba bausti.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • M :
    kol neparodai valdziai pirstu i betvarke tol nieko nedaro
  • Giedrius Aukštuolis :
    Vaižganto gatvėje prie kapų stovi nuleistais ratais VW Sharan ir trukdo kelininkams valyti gatvę
    • Anonimas :
      todel kad jie patys nemato kitaip sakant nedirba ... atlyginima gauna o nieko nepriziuri...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas