Aktualijos

Neterminuotas prašymas „Sodrai“ – daugiau jokių rūpesčių dėl ligos išmokos

Ar žinote, kad norint gauti ligos išmoką tereikia vieną kartą „Sodrai“ pateikti neterminuotą prašymą? Prašymą galima užpildyti tiesiog dabar – nebūtina laukti, kol susirgsite ir kreipsitės į gydytoją ir jums bus išduotas nedarbingumo pažymėjimas. Tokius prašymus „Sodrai“ jau pateikė apie 300 tūkst. žmonių.

Dar prieš pusmetį žmogus, norintis gauti ligos išmoką pagal gydytojo išduotą nedarbingumo pažymėjimą, turėjo „Sodrai“ pateikti atskirą prašymą už kiekvieną nedarbingumo laikotarpį.

Naujasis – neterminuotas – prašymas skirti ligos išmoką nuo 2016 m. rugpjūčio 16 d. yra pildomas tik vieną kartą. Jei prašymą ligos išmokai skirti pateikėte iki 2016 m. rugpjūčio 16 d., jis nėra neterminuotas, todėl reikia pateikti naują prašymą ligos išmokai skirti ir visas išmokas už ligos ar slaugos laikotarpius dabar ir ateityje gausite automatiškai.

Neterminuotą prašymą skirti ligos išmoką patogiausia ir greičiausia pateikti internetu, prisijungus prie asmeninės „Sodros“ paskyros gyventojui adresu www.gyventojai.sodra.lt . Tai galima padaryti ir atvykus į bet kurį „Sodros“ skyrių. Prašyme nurodytus duomenis reikės patikslinti tik tuo atveju, jeigu asmuo pageidaus pakeisti mokėjimo būdą, nurodyti kitą sąskaitą, į kurią būtų pervedama ligos išmoka, ar patikslinti pasikeitusius kontaktinius duomenis. Ligos išmoka pervedama ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo visų dokumentų ir duomenų gavimo „Sodros“ skyriuje. Reikalingus ligos išmokai skirti duomenis pateikia gydymo įstaiga ir darbdavys, žmogui tereikia būti užpildžius neterminuotą prašymą.

Jeigu žmogus, pateikęs neterminuotą prašymą skirti ligos išmoką, norės, kad už tam tikrą nedarbingumo laikotarpį ligos išmoka jam nebūtų mokama, jis turės prisijungti prie asmeninės „Sodros“ paskyros gyventojui adresu www.gyventojai.sodra.lt arba atvykti į bet kurį „Sodros“ skyrių ir pateikti prašymą neskirti ligos išmokos už tam tikrą laikotarpį. Tai gali būti aktualu, pavyzdžiui, tuo atveju, jei žmogus susirgtų atostogų metu, tačiau atostogų nenutrauktų ir nepageidautų gauti ligos išmokos už šį laikotarpį.

Jei nedarbingumo pažymėjimas išduotas dėl nelaimingo atsitikimo darbe (pakeliui į darbą/iš darbo) ar profesinės ligos, prisijungus prie „Sodros“ asmeninės paskyros gyventojui arba atvykus į skyrių reikės pateikti atitinkamą prašymą. Neterminuotas prašymas šiuo atveju negalioja.

Kilus klausimams informacija teikiama „Sodros“ informacijos centro telefonu 1883 arba (+370) 5 250 0883.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas