Sausio 1-ąją ketvirto vaiko – sūnaus – sulaukė J. Gvozdienė (kairėje). K. Blusevičiūtės (dešinėje) dukrytė gimė aidint fejerverkams.

Aktualijos, Naujausi

Naujametinę naktį sulaukta pirmojo šių metų ukmergiškio

Naujųjų metų naktį Ukmergės rajono ligoninės Akušerijos skyriuje gimė pirmasis 2017-ųjų ukmergiškis. 4 valandą 7 minutės sūnaus susilaukė Šešuolių seniūnijos Liaušių kaimo gyventoja 32-ejų Jolita Gvozdienė. Naujagimis svėrė 3 kg 810 g, jo ūgis – 53 cm.

Pirmas šiais metais Ukmergėje gimęs berniukas – ketvirtas vaikelis šeimoje. Jolita su vyru jau augina 12, 10 ir beveik 5 metų dukras – Gabiją, Adriją ir Nevilę. Tėveliai lauktam ir planuotam mažyliui vardo kol kas neišrinko, tikisi, jog jį sugalvos dukros.

Kaip pasakojo ligoninėje „Gimtosios žemės“ aplankyta Jolita, kūdikis pagal nustatytą terminą turėjo gimti gruodžio 29-ąją. Tačiau berniukas neskubėjo. „Į ligoninę atvažiavome gruodžio 31-ąją, apie 23.40 valandą, bet vaikelis gimimui pasirinko sausio 1-ąją“, – šypsojosi laiminga mama, kurią tą pačią dieną aplankė visi artimieji.

Džiugesio neslėpė ir trims minutėms likus iki vidurnakčio, t. y. 23.57 valandą, pirmo vaikelio – dukrytės – susilaukusi širvintiškė Kristina Blusevičiūtė. Jos mergytė – paskutinis Ukmergės ligoninėje 2016-aisiais gimęs kūdikis. Jis svėrė 3 kg 420 g, ūgis – 52 cm.

Širvintų progimnazijoje mokytoja dirbanti Kristina sakė, jog kūdikio ji laukė Kalėdoms. Vėliau terminas buvo pratęstas iki sausio 1 dienos. Mergytė pati nusprendė, kada jai geriausia gimti.

„Viskas įvyko neplanuotai. Į Ukmergę atvažiavau gruodžio 31-ąją. Vakare prasidėjo skausmai, o pagimdžiau per pusvalandį, už lango šaudant fejerverkams“, – kalbėjo gimdyvė. Ir pridūrė, kad jos draugas, mažylės tėtis, nespėjo atvažiuoti į gimdymą.

Kristina prasitarė, kad dukrytę ketina pavadinti Izabele: „Kai tik sužinojau, kad turėsiu mergytę, sugalvojau jai vardą.“

Naujametinę naktį, tiksliau rytą, 6 valandą 7 minutės, Akušerijos skyriuje sulaukta antro naujagimio. Gimęs berniukas – antras vaikelis šeimoje.

Sausio 2-ąją, iki pietų, Ukmergės ligoninėje gulėjo šešios pacientės, iš kurių penkios jau buvo susilaukusios vaikelių, viena mamytė buvo atvykusi gimdyti. Iš viso 2016-aisiais Akušerijos skyriuje gimė 257 naujagimiai – 141 berniukas ir 116 mergaičių. 2015-aisiais Ukmergės rajono ligoninėje užregistruoti 275 gimdymai.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • sveikinimai :
    Sveikinimai Kristinai ir Izabelei.
    • Anonimas :
      Ačiū ☺

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas