Sveikata

Kaip stiprinti vaikų imunitetą?

Šaltuoju metų periodu gresia peršalimo ligų tikimybė. Kaip galima stiprinti vaikų imunitetą, kad jie nesusirgtų arba lengvai persirgtų ir nekiltų komplikacijų? Savo patirtimi pasidalino Ukmergės šeimų bendruomenės „Sąmoninga tėvystė“ nariai.

Šeimos gydytoja Algita Kugrėnaitė-Korolkevič su vyru Vladimiru augina 4,5 m. sūnų Gabrielių:

„Manau, kad žindymas yra vienas iš pagrindinių dalykų stiprinant vaiko imuninę sistemą. Ką galime padaryti kaip mamos, tai maitinti krūtimi savo mažylį tol, kol jam to reikia. Vaiko imuninei sistemai ne tik mamos pieno sudėtis svarbi, jam didelę įtaką turi prisiglaudimas ir nusiraminimas, nes stresai jį veikia kiekvieną dieną.

Gabrieliui nedraudžiama lakstyti basomis esant bet kokiai temperatūrai. Kartais į lauką, kai yra sniego ir ledo, jis išbėga nuogas. Jam nesvarbu, kokia temperatūra.

Šeimoje nevalgome balto cukraus ir baltų miltų. Cukrų keičiame medumi. Geriausias būdas stiprinti vaiko imuninę sistemą – jos negadinti.“

Ernesta ir Egidijus Kličiai augina 3 m. Oskarą ir 5 mėn. Olivią:

„Vaikus stengiamės grūdinti: neprirengiam šiltai, daug būname gryname ore. Jei sūnui norisi, jis gali nesimauti nei pirštinių, nei kepurės eidamas į lauką šaltu metų laiku.

Vaikui pradėjus sirgti, pakilus temperatūrai, dingus apetitui, visuomet pasitikiu žindymu, neskaičiuoju laiko, skirto tam. Mamos pienas pas mus yra pagrindinis vaistas, jokių kitų medikamentų nevartojame.

Žiemos metu Oskarui siūlau daug rūgščių produktų, kad gautų kuo daugiau vitamino C. Taip pat valgome česnaką, kurį ilgai kramtome.“

Vidmantė ir Marius Periokai augina 2,5 m. Arijų:

„Jei sūnus suserga porą kartų per metus sloga, gydomės sūriu jūros vandeniu, patys jį pasigaminame. Niekada negalvojau, kad tai yra taip veiksminga. Kažkur perskaičiusi pradėjau sau lašintis, poveikis nustebino. Dabar tik taip ir gydomės. Vasarą labai daug laiko praleidžiame lauke, auginame savo daržoves.“

Ukmergės šeimų bendruomenė „Sąmoninga tėvystė“ sausio 18 dieną, 17 valandą, kviečia tėvelius į edukacinį užsiėmimą „Kaip stiprinti vaiko imuninę sistemą?“, kuris vyks Jaunimo laisvalaikio centre (Miškų g. 29). Susitikimo metu bus aptariama, kodėl vaikai serga, kaip apsaugoti juos nuo peršalimo ligų, koks maistas padeda greičiau pasveikti, kokių produktų verta ilgam atsisakyti, kokių žolelių visuomet turi būti namų vaistinėlėje, kokios arbatos tinka ir patinka vaikams, kokios yra veiksmingos grūdinimo priemonės. Susitikime dalyvaus Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Sigita Kriaučiūnienė. Renginys NEMOKAMAS.

Daugiau informacijos ir registracija telefonu 8 656 31 211 arba el. paštu: sigita@sveikuoliai.lt .

„G. ž.“ inform.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas