Asociatyvinė pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Ką valdžia dovanoja mūsų rajono svečiams?

Ukmergiškis Raimondas teigė, kad rajone neretai vieši įvairių svečių. Mūsų rajono vadovai taip pat vyksta į kitas Lietuvos ar net užsienio savivaldybes. Įprasta, kad sulaukus svečių arba patiems vykstant į svečius pasirūpinama dovanomis. „Tikriausiai ne man vienam rūpi, ką svečiams dažniausiai dovanoja mūsų rajono valdžia. Ar turime reprezentacinių leidinių, kitų su Ukmergės simbolika suvenyrų? O ką dovanų atveža į rajoną atvykstančios delegacijos? Galbūt tos dovanos kažkur eksponuojamos ir jas gali pamatyti visi? – domėjosi gyventojas.

Į ukmergiškio pateiktus klausimus atsakė rajono savivaldybės administracijos Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus Ūkinio aptarnavimo poskyrio vedėja Auksė Pusvaškienė. Ji teigė, kad rajono savivaldybė turi paruošusi dovanų, kurios įteikiamos atvykstantiems svečiams, taip pat jas pasiima rajono delegacijos, kai vyksta į kitas savivaldybes, svečias šalis.

„Mūsų miestą ir rajoną puikiai reprezentuoja knyga „Ukmergė“ – jau išleistas trečias jos leidimas. Taip pat tolimesniems svečiams dovanojame USB atmintines su filmu apie Ukmergę. Jis sukurtas trimis kalbomis, tad su mūsų kraštu gali susipažinti ir užsieniečiai. Atvykusiesiems Ukmergę primena sieniniai laikrodžiai, skėčiai, rašiklių komplektai, užrašų knygelės, puodeliai su savivaldybės simbolika. Kartais dovanojamos vėliavos su Ukmergės herbu“, – reprezentacines dovanas vardijo vedėja.

Pasak A. Pusvaškienės, Miesto šventėje dalyvavusioms delegacijoms buvo įteiktos vazos, kurias rajono savivaldybei užsakius pagamino Jasiuliškių socialinės globos namų gyventojai, lankantys keramikos studiją. Svečiai neretai nudžiuginami ir UAB „Ukmergės duona“ produkcija – meduoliniais baravykais, Ukmergės duona, džiovinta duonele.

Ūkinio aptarnavimo poskyrio vedėja teigė, kad į savivaldybę atkeliaujančios dovanos eksponuojamos administracijos pastato pirmame aukšte esančioje salėje, kur stovi specialiai tam pagaminta spinta. A. Pusvaškienė patikino, kad su šia ekspozicija gali susipažinti visi norintieji.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas