Ukmergės bėgikai Vilniuje.

Sportas

Gyvybės ir mirties keliu bėgo ir ukmergiškiai

Šeštadienį Vilniuje vyko tradicinis, 26-ajį kartą organizuotas, tarptautinis pagarbos bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtas žuvusiems už Lietuvos laisvę 1991-aisiais pagerbti. Kiekvienais metais dalyvių daugėja, šįmet bėgime dalyvavo rekordinis skaičius – apie 6 tūkstančiai.

Tarp kitų bėgikų buvo ir devyniolika ukmergiškių. Tai – Sveikuolių klubo nariai bei aktyvistai Gintautas Stačkūnas, Juozas Songaila, Eugenijus Dymauskas, Rasa Jakiūnaitė, Rolandas Butkus, Aušra Belousova, Inga Miliauskaitė, Užupio pagrindinės mokyklos moksleiviai Arijus Miliauskas, Jokūbas Kaminskas, Antano Smetonos gimnazijos atstovai – Vilija Rutkauskienė, Miglė Keževičiūtė, Paulius Kavaliauskas, Benas Mončinskas, Adomas Kovarskas, Greta Keburytė, Elzė Vadopalaitė, Edita Mončinskienė, Kostas Pavelčikas, Vilija Markauskienė.

Dalyvauti bėgime ir įveikti 9 km trasą užsiregistravo bėgikai ne tik iš Lietuvos, bet ir trylikos užsienio šalių – Belgijos, Ukrainos, Lenkijos, Baltarusijos, Portugalijos, Gruzijos, Švedijos, Čekijos ir kitų. Vyriausias bėgimo dalyvis – 80 metų perkopęs marijampolietis. Beveik trečdalis bėgime dalyvavusiųjų buvo moterys.

Prieš bėgimą karinių dalinių atstovai, bėgimo organizatoriai ir svečiai padėjo gėlių prie žuvusiųjų Laisvės gynėjų kapų, baigus trasą – prie Vilniaus televizijos bokšto memorialinės sienos. 1991 metų sausio 13-osios naktį dėl sovietų karių vykdytų veiksmų prie Spaudos rūmų, Televizijos bokšto bei Lietuvos radijo ir televizijos pastato nužudyta 14 civilių. Šimtai žmonių buvo sužeisti.

 „G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas