Giedriaus AUGLIO nuotr.

Aktualijos

Gyventojai toliau sprendžia kiemų problemas

Penktadienį į posėdį rinkosi rajono savivaldybės Saugaus eismo komisija. Ją pasiekė Deltuvos ir aplinkinių gatvių gyventojų skundai. Žmonės prašo tarp Deltuvos gatvės 18B ir 18C daugiabučių namų pastatyti atitvarus, pakelti šaligatvio bortelius ar kitaip sutrukdyti čia pavažiuoti automobiliams.

Pasak gyventojų, šioje vietoje per žalioje vejoje išmintus takus vairuotojai šiek tiek sutrumpina sau kelią. Žmonės bijo išleisti savo vaikus į greta esančią mokyklą-darželį „Varpelis“, nes tais takeliais, kurie veda įstaigos link, važiuoja mašinos. Taip pat transporto priemonės pavasarį drėgnoje žemėje palieka vėžes ir žalia veja tampa purvyne.

Saugaus eismo komisija priėmė sprendimą šią vietą užtverti. Kol kas dar bus svarstoma, kaip geriau tai padaryti. Galvojama apie metalinius stulpelius arba šaligatvių bortelių aukštinimą.

Pivonijos mikrorajone gyvenantys žmonės vis aktyviau ieško būdų, kaip pagerinti mašinų parkavimo situaciją šalia daugiabučių namų. Miškų gatvės 40 namo gyventojai už savo lėšas įsirengė nedidelę aikštelę. Namo atstovės teigimu, joje telpa 10–12 mašinų. Dabar čia gyvenantys žmonės yra gavę dešimt leidimų, o aikštelės įrengimui bendrai pinigus susidėjo 27 gyventojai.

Namo gyventojai susirinkimo metu sutarė, kad leidimai parkuoti mašiną turi būti išduoti visiems finansiškai prisidėjusiems. Naujoje aikštelėje leidimus turintieji mašinas statys principu – „kas pirmesnis, tas gudresnis“. Nespėjusiems teks automobilį palikti kitur. Kadangi toks yra protokoluotas gyventojų sprendimas, Saugaus eismo komisija jį patenkino.

Su tokia pat problema kreipėsi ir Jaunimo g. 50 namo gyventojai. Jie planuoja tvarkyti čia esamą aikštelę, tuo pačiu nori gauti daugiau leidimų nei yra vietų. Komisija įpareigojo gyventojus susirinkime apsispręsti patiems, ir jei tai, kad leidimus turės ne visi finansiškai prisidėję, juos tenkins, tada jokių problemų nekils ir komisija šį kreipimąsi patvirtins.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • gggg :
    kiekvienas namas issiperka aikstele, pasidaro ja kaip savo, pasistato slagbauma (jis valdomas per mobilu telefona, atidaryti gali net budamas kitam mieste). ir viskas. toje aiksteleje statys tik to namo gyventojai :) tokia praktika tikrai yra, zinau pavyzdi Klaipedoje.... manau yra ir daugiau tokiu. Reikia tik gero pirmininko to namo. kadangi dauguma miegantys, tai ir turi ka turi.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas