Kadras iš kino filmo.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Filme ,,Amžinai kartu“ – bandymas kurti tobulą šeimą

Apkeliavęs Indijos, Liuksemburgo, Čekijos, JAV ir Italijos tarptautinius festivalius ir sulaukęs daugybės plojimų, filmas „Amžinai kartu“ grįžta namo – į Lietuvą. Nuo sausio 14 dienos jis bus demonstruojamas ir Ukmergės kultūros centre. Sausio 18 dieną žiūrovų laukia susitikimas su filmo kūrybine grupe.

Kuriant režisierės Linos Lužytės kino juostą ne tik filmavosi žinomi ir puikūs lietuvių aktoriai, bet dirbo ir tarptautinio garso kino operatorius Olegas Mutu. Filmo režisierės L. Lužytės kūriniai – trumpametražis filmas ,,Jau puiku, tik dar šiek tiek“ (2009 m.) ir dokumentinis filmas ,,Igruški” (2012 m.) apkeliavo daugelį tarptautinių festivalių ir nuskynė ne vieną svarbų prizą. „Amžinai kartu“ – pirmasis L. Lužytės ilgametražis filmas.

Tai vienos šeimos istorija. Režisierė pripažįsta, kad jos kuriamuose filmuose šeimos ir santykių tema yra viena pagrindinių. Mama (vaid. Gabija Jaraminaitė) – gydytoja, perfekcionistė, norinti, jog kiekvienas teptuko potėpis jos šeimos gyvenimo portrete būtų toks, apie kokį ji svajoja, toks, kokį ji įsivaizduoja. Viskas turi būti tobula. Jos vyras (vaid. Dainius Gavenonis) – kaskadininkas, laisvas žmogus, aktorius, kuriam darbas – pramoga. Vyras su žmona, kaip ir jų profesijos, labai skirtingi ir, rodos, tarp jų beveik nuolat tvyro praraja, kurios peržengti, kad abu atsidurtų vienoje pusėje, nė vienas nesiryžta. O dukra (vaid. Eila Grybinaitė) – tai vienoje, tai kitoje pusėje. Neapsikentusi amžino tėvų nesusikalbėjimo ir įtampos namuose, vieną dieną ji pabėga ir praneša policijai, kad neturi tėvų… Bet moteris nepasiduoda – jos scenarijuje nelaimingų žmonių negali būti.

Filmo pavadinimas – ironiškas. Viskas sukasi aplink šeimos narius, kurie vienas su kitu neturi nieko bendro, nesusikalba, nors ir mėgina, bet kartu yra ir labai priklausomi vienas nuo kito. Atrodo, kad tame rate jie amžinai kartu taip ir suksis.

Filmo pristatyme sausio 18 dieną, 18.30 valandą, dalyvaus aktorius D. Gavenonis ir prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas