Asociatyvinė pixabay.com nuotr.

Sveikata

Daugėja sergančiųjų gripu

Rajone daugėja sergančiųjų gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI). Kaip informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyrius, sausio 16–22 dienomis gydymo įstaigose užregistruotas 51 gripo atvejis. Šis rodiklis gerokai aukštesnis nei buvo ankstesnę savaitę. Sausio 9–15 dienomis gripas buvo diagnozuotas tik 15 gyventojų.

Praėjusią savaitę 10 tūkst. rajono gyventojų teko 98,95 sergantieji. Prieš tai sergamumo rodiklis siekė – 80,01 atv./10 tūkst. gyv.

Sausio 16–22 dienomis Uk-mergėje gripu ir ŪVKTI sirgo 350 žmonių (ankstesnę savaitę – 283), tarp jų 182 – vaikai (133). Gripas diagnozuotas 15 vaikų (2).

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sunegalavusių gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų/10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Vertinant praėjusios savaitės duomenis, aiškėja, jog ir mūsų rajonas netrukus atsidurs prie epideminio slenksčio.

Praėjusiais metais gripo epidemija rajone paskelbta vasario 2 dieną. Ji truko iki vasario 29 dienos.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas