„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Atkeliauja festivalis

Arvydas PĖŠINA

Didžiausias Baltijos šalyse trumpametražių filmų renginys – 11-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis po filmų demonstravimo Vilniaus kino teatruose „Skalvija“ ir „Pasaka“ persikelia į Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Šiaulius ir Ukmergę. Sausio 26–29 dienomis ukmergiškiai pamatys 6 konkursines filmų programas. Iš viso – 37 trumpus filmus.

Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis pristato kruopščiai atrinktus įdomiausius praėjusių metų užsienio ir Lietuvos kūrėjų trumpametražius filmus. Kiekvienais metais organizatoriai sulaukia vis daugiau į konkursines programas norinčių patekti režisierių filmų. Šiemet iš daugiau nei dviejų tūkstančių juostų atrinkta penkiasdešimt užsienio kūrėjų darbų.

Ukmergiškiai galės pamatyti keturias tarptautines ir dvi nacionalines konkursines programas. Tarptautinę programą sudaro ne vieną festivalį apkeliavę, žiūrovų simpatijas ir prizus pelnę animaciniai, vaidybiniai, dokumentiniai ir eksperimentiniai filmai.

Viena programa pažymėta „N-18“. Šis amžiaus cenzas reiškia, kad programa skirta tik suaugusiems. Tai nuotaikinga programa apie intymius santykius, kūno ir savęs pažinimą.

Visos kitos programos kalba apie tai, kas aktualu šiuolaikiniame pasaulyje gyvenančiam kūrėjui ir kiekvienam žmogui. Filmai nagrinėja visuomenės narių santykį su technologijomis, politika, socialiniais iššūkiais, gamta, menu, praeitimi ir vienas kitu.

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas