Dainiaus VYTO nuotr.

Sportas

Pergalingas „Olimpo“ savaitgalis

Penktadienio vakarą Ukmergės „Olimpas“ sukūrė dar vieną šventę savo sirgaliams. Namuose įveikta Kuršėnų „Grafų baldų-KA Saulė“ ekipa.

Ukmergiškiams mačas buvo nervingas. Rungtynių pradžioje kamuolio  nepavykdavo įmesti tiesiog iš po krepšio. Tačiau gynyboje įdėtos pastangos varžovams neleido pasinaudoti mūsiškių žaidimo spragomis. Po pirmo kėlinio pirmavome 13:12. Antras kėlinys buvo labai panašus, tik jo pabaigoje pavyko spurtuoti bei padidinti pranašumą.

Po didžiosios pertraukos olimpiečiai buvo arti to, kad visiškai perimtų žaidimo kontrolę. Po rezultatyvių atakų atsiplėšėme 33:21. Vis dėlto varžovai pelnė kelis sudėtingus metimus ir, susigrąžinę pasitikėjimą savimi, kėlinio pabaigoje išsiveržė į priekį.

Lemiamą ketvirtį sėkmė lydėjo ukmergiškius. Fanų palaikomi „Olimpo“ žaidėjai per kėlinį surinko 27 taškus, o varžovams leido įmesti 19. Galutinis mačo rezultatas – 73:66 „Olimpo“ naudai.

Ukmergės „Olimpo“ gretose rezultatyviausi buvo Modestas Gilys – 23 taškai ir Rokas Janickas su Simonu Januškiu, pelnę po 12.

Kuršėnų „Grafų baldams-KA Saulei“ daugiausia taškų pelnė Augustas Pampikas – 20.

Ukmergės „Olimpas“ savaitgalinį maratoną baigė iškovodamas dar vieną pergalę – Kaune įveiktas „Atletas-LSU“.

Nors rungtynės buvo atkaklios, „Olimpas“ varžovams pirmauti leido vos du kartus. Kauniečiai vis paleisdavo mūsiškius į priekį, o paskui sugebėdavo sugrįžti.

Kelis kartus olimpiečiai pirmavo 15 taškų skirtumu, tačiau tos persvaros nepavykdavo išlaikyti. Paskutinį tokį spurtą „Olimpas“ atliko likus žaisti keturias minutes, tačiau varžovai vis viena nesudėjo ginklų ir per minutę skirtumą sumažino iki 7.

Vis dėlto svarbiausiais momentais užtikrinčiau žaidę mūsų krepšininkai pergalės iš rankų nepaleido. Rungtynės baigėsi rezultatu 85:76 „Olimpo“ naudai.

Rezultatyviausiai Ukmergės komandoje žaidė M. Gilys, pelnęs 21 tašką. Dominykas Zupkauskas įmetė 20, o S. Januškis – 13 taškų.

Varžovų komandoje 26 taškus surinko Žygimantas Jocys.

Po šių pergalių „Olimpas“ turi 9 laimėjimus ir 4 nesėkmes bei turnyrinėje lentelėje užima 4 vietą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas