A. Tapiną (kairėje) į Taujėnų gimnaziją pakvietė D. Kaplūnas.

Jaunimas

Patarė, kaip užsitikrinti geras ateities perspektyvas

Valentina ŠALAVĖJIENĖ

Taujėnų gimnazijos socialinė pedagogė

Mūsų gimnazijoje viešėjo žurnalistas, laidų vedėjas, rašytojas Andrius Tapinas. Metų pradžioje jis paskelbė akciją „Pasikviesk Andrių pas save“ ir pasižadėjo aplankyti 100 Lietuvos mokyklų. Gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas parašė jam laišką ir pakvietė į Taujėnus.

Ir štai sulaukėme garbingo svečio. Mūsų mokiniai A. Tapiną daugiausia pažįsta iš televizijos laidų. Tačiau jis pasakojo ne apie televiziją, o kaip pasiruošti gyvenimui po mokyklos, kaip įsitvirtinti konkurencijos pasaulyje.

Mokiniai susidomėję klausėsi pasakojimo apie projektą ,,Misija Sibiras“, kuriame žurnalistas dalyvavo vasarą. Anot pranešėjo, savanoriauti ypatingai svarbu: „Savanoriaudami kažką keičiate, keičiatės patys, akiratis prasiplečia.“

A. Tapinas linksmai ir nuoširdžiai pasakojo apie savo šeimą, vaikų auklėjimą, į mokinius jis kreipėsi vadindamas juos skaitmenine karta, pabrėždamas IT išmanymą ir anglų kalbos mokėjimą. Tačiau šiuolaikinis žmogus turėtų nepamiršti ir skaitymo malonumo bei naudos. Vienas iš labiausiai stabdančių dalykų gyvenime, anot jo, yra baimė daryti tai, ką kiekvienas nori. Mūsų gimnazijos mokiniams šis susitikimas buvo ne tik įdomus, bet ir vertingas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas