Asociatyvinė nuotr. Freeimages.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Nustebo sužinojusi, kad gyvena Laukų gatvėje

Vidiškių seniūnijos Bernotiškių kaimo gyventoja papasakojo, jog neseniai į jos namus buvo atvykusi policija. Pareigūnai ieškojo žmogaus, kuris gyvena šio kaimo Laukų gatvėje. „Tuomet supratau, kad ir mano namai yra Laukų gatvėje…“ – sakė moteris.

Anot laikraščio skaitytojos, iki šio atvejo ji manė, jog jos namų adresas – Vidiškių seniūnijos Bernotiškių kaimas. Moteris teigė nežinojusi, kad šiame kaime yra gatvės, namams suteikti numeriai: „Tiesa, prie Anykščių plento yra lentelė su nuoroda į Laukų gatvę. Tačiau namai yra už puskilometrio nuo plento. Visas kaimas driekiasi gerą kilometrą.“

Bernotiškių gyventoja sunerimo, kad nežinodama tikslaus savo namų adreso gali susidurti su problemomis, jei tektų kviesti greitąją medicinos pagalbą, gaisrinę.

Moters išsakytas mintis perdavėme Vidiškių seniūnui Virgilijui Štarui. Jis nustebo, kad gyventoja, užuot kreipusis į seniūniją, skambino į redakciją: „Dauguma gyventojų žino tikslius savo adresus. Neteko girdėti, kad dėl šios problemos specialiosios tarnybos nebūtų radusios jas kvietusio adresato. Keista, kodėl minėtoji skaitytoja savo mintimis nepasidalijo su mumis… Ją būtume informavę, jog gyvena Laukų gatvėje Nr. 4.“

Seniūnas paaiškino, kad vykdant teisės aktų reikalavimus seniūnijos kaimuose beveik visoms gatvėms suteikti vardai, sunumeruoti gyvenamieji namai. Lenteles su gatvių pavadinimais užsakė ir pagamino seniūnija. Namų numeriais turi pasirūpinti patys valdų savininkai.

Pasak V. Štaro, informaciją apie gatvių pavadinimus ir namų numerius galima gauti seniūnijoje, taip pat rasti VĮ Registrų centro tinklapyje adresu: http://www.registrucentras.lt/adr_pub/ . Adresų paieškoje esančiame žemėlapyje galima aiškiai pamatyti savo sodybą su gatvės pavadinimu ir priskirtu numeriu.

Beje, Vidiškių seniūnas pastebėjo, jog pasitaiko atvejų, kai adresai yra keičiami, nes atsiranda naujų pastatų. Būtent taip dabar nutiko Jasiuliškio kaime. V. Štaras pabrėžė, kad kilus kokių nors neaiškumų, susijusių su adresais, pirmiausia reikėtų kreiptis į seniūniją.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ne pirmas kartas :
    O jei nereikia tvarkyti jokių dokumentų tai ir nesužinosi kur gyveni

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas