Asociatyvinė freeimages.com nuotr.

Sveikata

Nustatomi pavieniai gripo atvejai

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) didėja visoje Lietuvoje, auga jis ir Ukmergėje.

49-ąją metų savaitę, gruodžio 5–11 dienomis, bendras sergamumo rodiklis šalyje buvo 71,9 atv./10 tūkst. gyventojų. Ukmergės rajone sergamumas siekė 69,37 atv./10 tūkst. gyventojų. Ankstesnę, 48-ąją savaitę, 10 tūkst. rajono gyventojų teko 56,94 sergantieji, o 47-ąją savaitę sergamumas siekė 61,08 atv./10 tūkst. gyventojų.

Ukmergės gydymo įstaigos praėjusią savaitę užregistravo 251 sergantį ligonį. Tarp jų buvo 133 vaikai.

Pasak informaciją pateikusios Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vyresniosios specialistės Vitalijos Motiejūnienės, statistiniai duomenys ne visada atspindi realią situaciją. Yra nemažai žmonių, kurie nors ir serga, bet į gydytojus nesikreipia, gydosi patys.

Pasak V. Motiejūnienės, jau registruojami ir pavieniai gripo atvejai. Praėjusią savaitę gripu susirgo vienas suaugęs asmuo. 46-ąją metų savaitę, lapkričio 14–20 dienomis, ši liga buvo diagnozuota dviem žmonėms.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis 49-ąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Alytaus administracinėje teritorijoje.

Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyta 11 asmenų, iš kurių 2 vaikai iki 2 metų amžiaus, 8 asmenys iki 17 metų amžiaus, kiti – suaugusieji. Vienas asmuo buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai sergančiųjų buvo Vilniaus ir Marijampolės apskrityse.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas