Asociatyvinė freeimages.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Kas gresia augintinių išmatų nesusitvarkantiems žmonėms?

Sulaukėme pasipiktinusios Pivonijos mikrorajone gyvenančios moters skambučio. Ji buvo nepatenkinta tuo, kaip čia gyventojai vedžioja šunis. Moters teigimu, nors keturkojų augintojai ir privalo surinkti jų išmatas, tačiau to nedaro. Ji klausia, kaip mūsų rajone yra kovojama su šia problema? Taip pat moteris domisi, kokios drausminės priemonės ar baudos gresia augintinių išmatų nesusitvarkantiems žmonėms, kur reikėtų kreiptis pastebėjus tokius nusižengimus?

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus informavo, jog gyvūnų laikymo Ukmergės rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių 6 ir 6.3. punktuose nurodyta, kad „gyvūnų laikytojas turi užtikrinti, kad gyvūnui priteršus viešojoje vietoje, dviejų butų ar daugiabučių namų bendrojo naudojimo teritorijose, patalpose ar kito asmens žemės valdoje, gyvūno laikytojas nedelsdamas turi surinkti gyvūnų ekskrementus ar kitus gyvūno paliktus teršalus“.

Šių taisyklių nesilaikymas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimt devynių iki vieno šimto šešiolikos eurų.

A. Dutkus pažymėjo, kad norint nubausti tokius asmenis reikia turėti neginčytinų įrodymų. Taip yra tada, kai pareigūnai (policijos ar savivaldybės) patys užfiksuoja pažeidimo faktą arba yra pateikiama filmuota medžiaga, kurioje akivaizdžiai matosi, kad šuo priteršė, ir įraše nesunku atpažinti šuns savininką. Kitais atvejais patraukti administracinėn atsakomybėn labai sudėtinga.

„Dabar žinome, kad Pivonijos mikrorajono gyventojai pasipiktinę tokiu šunų savininkų elgesiu, tad imsimės priemonių tokiems pažeidimams išaiškinti“, – patikino A. Dutkus.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Janas :
    Istikruju reikia UZDRAUSTI miestose laikyti sunys kurios reik vedzioti i lauka. Turi savo nama laikyk nors ir 33. Ir SUDININKAI nesakykite kad jus tokie visi tvarkyngi,Vaizdo kamera fiksoja,. Kada niekas ne mato tai ir paliekama. Ir pradedu palaikyti tos kurie nuodija.
  • L :
    Tai rink i popierini maisa savo sunio sudus, jei netinka plastikinis maisas, arba eik su kastuvu ir susemk i kibira, dar slykstynes iesko atmazu kad tik nerinkt sudu, nenori rinkt nelaikyk isvis sunio.
  • Anonimas :
    Nes kai su vaiku išeini pasivaikščioti, tai tik takeliais ir vaikštai. Kaip čia taip yra, kad savo namuose ir kieme tai apsitvarkom, bet jau jei bendra erdvė tai apšikta gali būti kiek nori, nes nu gi o kas man. Baisu kaip nėra jokio bendruomeniškumo ir noro, kad visiems gyvent būtų švariau, saugiau, maloniau.
  • Anonimas :
    Nereikia per žoles vaikščiot! Jeigu mano šuo pridarys ant tako, kur žmonės vaikšto, tikrai surinksiu be kalbų bet lauke ant žolės, jokiu būdu.
  • anonymas :
    pirmiausia pastatykit konteinerius kur mest, kodėl didžiuosiuose miestuose yra, nieks nesako ,kad nerinkt, bet tuti būt tvarka
  • anonymas :
    geriau žiūrėkit kiek benamiai priteršia knaisiodamiesi konteineriuose
  • Anonimas :
    Oi siuo atveju mums dar augti ir augti tik labai keista matyti dieduka renkanti savo kiemsargiuko kakuti o vat pvz gydytoja savo akitos kakucio nesurenka, arba elegantiska moteriske 50 metu savo kaspinuoti jorkycio kakucio nepakels nors is paskos eini tu su vaiku, bet ijungus kiaules akis toliau nueina, o realiai kiek zmoniu nubausta?
  • Anonimas :
    Teisingai,benamiai gali viska visur daryti,baisu buna net praeiti ir nieks ju netvarko
  • Anonimas :
    o ka daryti su benamiais š.....iais bet kur? kodel jiems neliepia niekas susirinkti. ka daryti kai i prekybos centrą per juos negali praeiti. gal cia aktualesne tema?
  • Anonimas :
    O kur siuksliadezes ekstramentams ismesti?! Surinkus mesti i buitinius konteinerius? Pirma uztikrinkit ju ismetima o tada apie baudas ar ispejimus kalbėkite
    • Anonimas :
      Nemanai, kad geriau i buitini konteineri, nei tau ant bato pado?
      • Anonimas :
        Nemanau. Aš manau, kad kakučių surinkinėjimas į polietileninius maišelius yra absurdas, nes gamtai daroma žymiai didesnė žala. Tokias atliekas neįmanoma apdirbti. Čia gi plastikas sumaišomas su organika. Nu ir ką, pabus tas kakutis savaitę ir sunyks. Reik žiūrėt kur eini.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas