Jubiliatai pagerbiami jau tris dešimtmečius.

Kultūra

Jasiuliškiuose – jubiliejinė šventė

Baigiantis lapkričiui Jasiuliškių socialinės globos namuose kaip ir kasmet vyko tradicinė Jubiliatų šventė. Tačiau šįkart ji buvo neeilinė – jubiliejinė, nes surengta trisdešimtą kartą. Renginio metu iškilmingai pasveikinti „apvalias“ sukaktis 2016-iais minintys šios įstaigos gyventojai, dabartiniai ir buvę darbuotojai. Taip pat prisimintos pirmosios jubiliatų šventės, jų organizatoriai ir vedėjai. Nuotaikingoje popietėje skambėjo prasmingos eilės, liejosi muzika. Tradiciškai neapsieita ir be žymių atlikėjų. Šiemet jasiuliškiečiams koncertavo dainininkas Vladas Kovaliovas.

Istorinę šventę pradėjęs įstaigos direktorius Vilius Petrauskas prisiminimais grįžo į tuos metus, kai dabartiniai Socialinės globos namai buvo vadinami Jasiuliškių internatu, juose gyveno per 400 senukų. Tuomet, 1986 metais, ir gimė mintis surengti pirmąją Jubiliatų šventę, ši tradicija tęsiama iki šiol.

„Vėliau mūsų namai buvo pervardinti į pensionatą, globos namus, – kalbėjo V. Petrauskas. – Tačiau nesvarbu, kokia iškaba buvo ir yra prie pagrindinių durų, svarbiausia – kas čia gyvena ir dirba. Svarbu, kad pas mus vyrauja santarvė, netrūksta šilumos, aplenkia negandos.“

Direktorius pirmiausia prisiminė ir išvardino septynis jasiuliškiečius, kurie šiuose namuose gyvena jau 30 metų. Taip pat padėkota dešimčiai ilgamečių darbuotojų, Jasiuliškiuose dirbančių daugiu nei tris dešimtmečius.

Jubiliatus, renginio svečius bei dalyvius su švente pasveikino Vidiškių parapijos klebonas Laurynas Grikietis. Jis palaimino jubiliatų stalą ir visus susirinkusiuosius, linkėdamas kiekvieną žmogų priimti su meile ir švelnumu. „Juk kiekvienam reikia, kad jį mylėtų, nes tik mylėdami mes galime pražysti kaip gėlės“, – sakė kunigas. Dvasininkas taip pat paragino prisiminti jau palikusius šį pasaulį jasiuliškiečius.

Savivaldybės vadovai dovanojo didelį tortą.

Savivaldybės vadovai dovanojo didelį tortą.

Šiemet šventėje pirmoji su gimtadieniu pasveikinta seniausia Globos namų gyventoja, 94-erių sulaukusi Jadvyga Olechnovič. Kadangi senolė jau nevaikšto, jos nebuvo salėje tarp jubiliatų. Moteris aplankyta kambaryje.

Nuoširdūs sveikinimai ir linkėjimai skambėjo 80 metų jubiliejus švenčiantiems gyventojams Zigmantui Algimantui Bankauskui, Stanislavai Leitaitei ir Genei Nenartavičienei.

Pasveikinti ir trys septyniasdešimtmečiai globotiniai – Vladislovas Bilevičius, Marijonas Lelka ir Davidas Taniševas.

Iš viso šventės metu buvo pagerbta 40 jubiliatų – 28 globotiniai ir 12 darbuotojų. Taip pat į šventę pakviesti ir 8 buvę darbuotojai, kurie 2016-iais sulaukė garbingų jubiliejų.

Trisdešimtosios šventės vedėjai – muzikos vadovė bei užimtumo specialistė Daiva Šermukšnienė ir direktoriaus pavaduotojas socialiniams reikalams Algirdas Gimžauskas – pakvietė susipažinti su archyvine medžiaga, pasižiūrėti pirmosios šventės videofilmą. Istoriniuose kadruose visi išvydo daug pažįstamų žmonių. Renginio vedėjai pasakojo, kad jubiliatų šventės idėją subrandino buvęs direktorius Stasys Danyla. Iki šių dienų išliko tradicija jubiliatų stalus dengti baltomis staltiesėmis, atsisakyta tik baltų skarelių, kurias tuomet ryšėjo jubiliejus šventusios jasiuliškietės.

Renginio metu 3D ekrane dar ne kartą buvo rodomi filmuoti kadrai iš įvairių švenčių. Į sceną buvo pakviesta pirmųjų renginių vedėja, buvusi bibliotekininkė Vandutė Masalskienė, kuri pasidalino šiltais prisiminimais. Apie praėjusias šventes pasakojo ir 15 metų šiuos renginius vedusi ilgametė scenografė bei režisierė, socialinė darbuotoja Regina Nugarienė.

Jubiliatus sveikino gausus būrys svečių. Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorius Alvydas Keršulis ministerijos padėkas įteikė Socialinės globos namų ilgamečiams darbuotojams – 50-ies sulaukusiam A. Gimžauskui bei 60-metį mininčioms Ritai Dikčiuvienei, Julijai Dūdienei bei Nijolei Vitkauskienei. Pastarajai iškilmingai įteiktas šio departamento įsteigtas Garbės kryžius. Šis apdovanojimas skiriamas tiems, kas labai daug savo darbo ir laiko atiduoda socialinių paslaugų sistemai.

Globos namų gyventojus bei darbuotojus sveikino ir rajono savivaldybės komanda su meru Rolandu Janicku bei administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu priešakyje. Jie jubiliatams įteikė didžiulį svajonių tortą bei mero padėkas. Jos skirtos buvusiems darbuotojams – bibliotekininkei V. Masalskienei, 50-metį švenčiančiai Ritai Šiaučiūnienei bei 70-mečio sulaukusiai Nijolei Šereikienei. Taip pat padėką pelnė renginio vedėja, šiemet 50-ies sulaukusi D. Šermukšnienė.

Koncertuoja jasiuliškiečiai.

Koncertuoja jasiuliškiečiai.

Su gražiomis sukaktuvėmis jasiuliškiečius sveikino Vidiškių seniūnijos, mokyklos, bendruomenės atstovai, kiti svečiai bei bičiuliai.

Istorinė šventė niekam neprailgo, nes visus linksmino puikūs atlikėjai. Scenoje pasirodė Ukmergės meno mokyklos pučiamųjų orkestras, dainavo „Ukmergės talentų“ konkurso laureatė Elzė Ališauskaitė.

Prisiminti prabėgusius metus kvietė jasiuliškiečių kolektyvas „Alyvos“. Moterų ansamblio narės vilkėjo XX a. pabaigos sukneles, su kuriomis buvo koncertuojama prieš 30 metų. Jos atliko dainą „Alyvos žydės“. Šventę vainikavo siautulingos Globos namų gyventojų Deniso ir Genadijaus dainos bei jūreivių grupės „Tip-top“ šokiai. Beje, Genadijus pasveikintas su koncertinės veiklos 30-mečiu.

Išskirtinumo renginiui suteikė į šventę pakviesta projekto „Smėlio džiazas“ iniciatorė, menininkė Jurga Minderytė. Ji, skambant muzikiniams kūriniams, žiūrovų akivaizdoje kūrė nepakartojamus smėlio piešinius. Ekrane pasirodantys ir nuolat besikeičiantys vaizdai kūrė ypatingą ir užburiančią vakaro atmosferą.

Šventė baigėsi kviestinio atlikėjo V. Kovaliovo pasirodymu.

Dainiaus VYTO nuotraukos

logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas