Ukmergiškės bendruomenės pareigūnės lankėsi Kauno AVPK.

Kultūra

Gerosios patirties mainai

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Bendruomenės pareigūno veikla apima daug sričių, tad šiems darbuotojams yra naudinga jas aptarti. Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Ingrida Dutkienė ir Daiva Novikienė lankėsi Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate, kur sėmėsi žinių bei dalijosi darbo patirtimi. Bendruomenės pareigūno pareigybė šalies policijos komisariatuose įsteigta beveik prieš trejus metus. Tai, kas buvo ganėtinai nauja, šiandien tapo įprasta, o pati veikla jau brandina vaisius.

Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas bei Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus vyriausiasis specialistas Egidijus Šeputis ir vyresnioji specialistė Rasa Zinkevičienė svetingai priėmė viešnias iš Ukmergės. Jie papasakojo, kokia buvo bendruomenės pareigūnų veiklos pradžia Kauno apskrityje, kaip pavyko įgyti kauniečių pasitikėjimą, kokių veiksmų ėmėsi konkrečioms problemoms spręsti. Anot R. Stuko, pirmiausia buvo susisiekta su visomis bendruomenėmis, atlikta gyventojų apklausa, įvardintos ryškiausios jų problemos. „Įtraukiame visas institucijas, kurios yra tame rajone, padarome bendrą planą ir sprendžiame iškilusius klausimus. Labai svarbu grįžtamasis ryšys, todėl visuomet, išsprendę problemą, dar kartą apsilankome pas gyventojus ir juos informuojame apie rezultatus“, – pasakojo R. Stukas.

R. Zinkevičienė dalijosi patirtimi apie saugios kaimynystės grupių kūrimąsi bei bendradarbiavimą su bendruomenių aktyvu.

Ukmergiškės kauniečiams papasakojo apie tai, kaip buria ir aktyvina policijos rėmėjus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas