Dainiaus VYTO nuotr.

Nuomonių telefonas

Ar galima miesto autobusų stotelių paviljonuose kabinti skelbimus?

„Nuomonių telefonu“ paskambinusi Albina sakė, kad jai senokai kirba klausimas dėl mieste įvairiose vietose klijuojamų skelbimų – ji mano, kad taip daryti nevalia.

„Neseniai miesto autobusų stotelių paviljonuose pastebėjau prie stiklo priklijuotus skelbimus, kad prekiaujama fejerverkais. Kodėl leidžiama kažkam taip teršti paviljonų stiklus? Juk po to kažkas juos turės valyti. Kas visa tai turėtų kontroliuoti? Manau, kad prekybininkai už reklamą privalo mokėti atitinkamą mokestį, turėtų būti nustatyta tvarka, kur galima kabinti reklaminius skelbimus. Kokia bauda gresia pažeidėjams?“ – klausė ukmergiškė.

Skaitytojai išsamiai atsakė rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyr. specialistė Sonata Vitaitė. Pasak jos, miesto autobusų stotelių paviljonuose kabinami skelbimai nėra jų teršimas, nes šie paviljonai yra viena iš vietų, kur galima skleisti reklamą (be paviljonų dar yra reklamos agentūroms priklausančios trikampės kolonos ir stendai).

„Bendrovei „Raganų puota“ šių metų lapkričio 24 dieną buvo išduotas leidimas 6 miesto autobusų stotelių paviljonuose laikotarpyje nuo 2016 m. gruodžio 1 iki 2017 m. sausio 1 dienos kabinti laikraščio skaitytojos pastebėtus reklaminius skelbimus“, – teigė vyr. specialistė.

S. Vitaitė pažymėjo, kad Architektūros ir urbanistikos skyrius remiasi patvirtintomis 2013 m. ūkio ministro taisyklėmis, kurios nustato išorinės reklamos įrengimo reikalavimus, leidimų įrengti išorinę reklamą išdavimo, atsisakymo juos išduoti, leidimų galiojimo sustabdymo, leidimų galiojimo sustabdymo panaikinimo ir leidimų galiojimo panaikinimo tvarką, savivaldybių, kurių teritorijoje įrengiama išorinė reklama, vykdomųjų institucijų įgaliojimus ir reklaminės veiklos subjektų, turinčių leidimus, teises ir pareigas. Viena iš pareigų – užtikrinti, kad išorinė reklama būtų tvarkinga, nesugadinta, įrengta pagal suderintą projektą; pasibaigus leidimo galiojimo terminui ar panaikinus leidimo galiojimą, per leidimą išduodančios institucijos nustatytą terminą išardyti reklaminį įrenginį ar nukabinti reklamą ir sutvarkyti aplinką.

„Nesilaikant 2 punkte išvardintų taisyklių, Architektūros ir urbanistikos skyriaus specialistai kartu su kolegomis iš Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus pažeidėjui surašo protokolą ir pagal Administracinių teisių pažeidimų kodeksą jam skiria baudą“, – teigė vyr. specialistė. Taip pat ji pažymėjo, kad autobusų stotelėse visa skleidžiama reklama yra apmokestinta, nustatyti atitinkami rinkliavos dydžiai, kurie yra viešai skelbiami savivaldybės internetinėje svetainėje www.ukmerge.lt . Pasak S. Vitaitės, autobusų stotelių paviljonų priežiūrą atlieka Ukmergės miesto seniūnija, o kontrolę – Architektūros ir urbanistikos skyrius.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas