Fondo valdybos nariai su prezidentu.

Aktualijos

V. Adamkų sveikino ir santarviečiai

Lapkričio 3-ąją dvi kadencijas Lietuvos prezidento pareigas ėjusiam Valdui Adamkui sukako 90 metų. Garbingo jubiliejaus proga Jo Ekselenciją sveikino iškiliausi Lietuvos žmonės, bičiuliai. Tarp jų buvo ir Lietuvos santarvės fondo valdybos nariai bei fondo įkūrėjas Julius Kazėnas.

Prezidentūroje V. Adamkų aplankė Santarvės fondo valdybos nariai – ilgametis Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo direktorius Sigitas Renčys, UAB „Vilpra“ valdybos pirmininkas Algirdas Vėgėlė, IĮ „Kaukas“ savininkas Viturys Giknius, ūkininkas iš Biržų Dalius Linkevičius ir ukmergiškis J. Kazėnas. Pastarasis jubiliatui įteikė Ukmergės bitininko Lino Kazėno medaus rinkinį.

Priėmimo metu V. Adamkus su Santarvės fondo valdybos nariais kalbėjosi aktualiausiomis šiandienos temomis – apie politinę kultūrą, švietimą, teisėsaugą.

„Susitikimas buvo šiltas ir draugiškas, žavėjomės prezidento nuoširdumu, jo vidine kultūra, tolerancija“, – apie apsilankymą Prezidentūroje pasakojo J. Kazėnas.

V. Adamkui šį pavasarį buvo įteiktas 2015-ųjų Santarvės ordinas „Pro augenda concordia“ („Už santarvės puoselėjimą“). Šis apdovanojimas jam skirtas už gyvenimą, paskirtą Santarvės idėjos skleidimui ir jos saugojimui, tolerancijos siekimui tarp žmonių, tautų ir kultūrų, nesitaikstymui su blogiu bei neteisybe ir visame kame ieškojimui gėrio vardan Tiesos, Meilės ir Santarvės.

Santarvės ordino, pasak fondo kūrėjo J. Kazėno, V. Adamkus nusipelnė darbais Jungtinėse Amerikos Valstijose, kai rengė Lietuvos palaikymo akcijas, kai buvo „Santaros klubo“ pirmininkas ir vicepirmininkas bei siekė artimų ryšių su Lietuvos inteligentija.

Lietuvos prezidento pareigas V. Adamkus ėjo 1998–2003 ir 2004–2009 metais.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas