Jauniausi dalyviai – vaikai iki aštuonerių metų. Vijolės IVANAUSKIENĖS nuotr.

Sportas

Turnyre varžėsi 130 šachmatininkų

Virginija SAVICKIENĖ

Lapkričio 12–13 dienomis Taujėnų dvare vyko tradicinis tarptautinis turnyras ,,Vilkmergė-2016“. Tai didžiausias šachmatų turnyras, organizuojamas Ukmergėje. Šio renginio tikslas – reprezentuoti savo miestą bei visiems rajono šachmatininkams sudaryti sąlygas dalyvauti aukšto lygio varžybose.

Dvi dienas prie šachmatų lentų praleido 130 šachmatininkų iš visos Lietuvos bei svečiai iš Baltarusijos. Buvo sužaisti penki turnyrai, iš viso 782 šachmatų partijos.

Turnyrai buvo suskirstyti pagal dalyvių amžių. Vaikų iki aštuonerių metų grupėje geriausiai iš ukmergiškių sužaidė Ineta Noreikaitė, Viltė Viktorija Kavaliauskaitė, Rytė Gavrilovaitė ir Viltė Amankavičiūtė. Tarp berniukų – Meiras Lyderis, Benas Krikštaponis, Aidas Jasiulionis.

Kitame turnyre dalyvavo vaikai iki 10 metų. Prizines vietas laimėjo Agnė Mickūnaitė, Ugnė Šniuikaitė ir Pijus Šlubelis.

Vyresni vaikai žaidė kartu su suaugusiaisiais, šiame turnyre jaunių grupėje medalį iškovojo Artūras Mecelis. O tarp suaugusiųjų geriausiai sekėsi ukmergiškiams Martynui Dolmantui, Artūrui Rimydžiui, Ugniui Padolskiui, Normantui Noreikai.

Šeštadienio vakare vyko ,,Žaibo“ turnyras, kai laiko kontrolė tik 3 min.+ 2 s kiekvienam žaidėjui iki partijos pabaigos. Medalius iškovojo M. Dolmantas, N. Noreika ir A. Mecelis.

Šis turnyras organizuojamas jau 27 metus. Visą tą laiką jis yra populiarus, pritraukia įvairaus amžiaus šachmatininkus. Daugeliui tai būna pirmos varžybos, pirmi įspūdžiai, pirmos ašaros ar džiaugsmas po šachmatų partijos.

Turnyrą rengė šachmatų klubas ,,Juodasis rikis“, gavęs finansavimą iš rajono savivaldybės pagal programą ,,Ukmergės rajono reprezentavimas sporto renginiuose Lietuvoje ir užsienyje“. Geriausiems ukmergiškiams prizus įsteigė Ukmergės sporto centras.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas