N. Godliauskienė – įvairių sveikatinimo renginių organizatorė ir vedėja.

Žmonės

Rajone – nauja Sveikatos ambasadorė

Bendruomenės sveikatos ambasadoriaus vardą siūloma suteikti vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ papildomo ugdymo pedagogei Neringai Godliauskienei. Tam turės pritarti rajono Savivaldybės tarybos nariai.

Sveikatos ambasadoriaus vardo suteikimo tikslas – pagerbti rajono piliečius už ilgametę aktyvią veiklą visuomenės sveikatos stiprinimo srityje bei įvertinti tuos, kurie savo veikla bendruomenėje bei sveiko gyvenimo pavyzdžiu daro aplinkinių žmonių gyvenimą sveikesnį, kokybiškesnį, prasmingesnį, puoselėja bendruomenių sveikatinimo tradicijas.

N. Godliauskienė apibūdinama kaip gerai žinanti ikimokyklinio ugdymo reformos kryptis, naujausius sveikatos ugdymo metodus ir būdus, susipažinusi su užsienio šalių pažangiausiomis metodikomis, kaitos procesais ir jų vertinimo technologijomis. Pedagogės veikla plati ir įvairi tiek miesto, tiek šalies ir tarptautiniu mastu. Ji nacionalinių seminarų atvirų veiklų organizatorė, sveikatos ugdymo konsultantė, darbinių-kūrybinių grupių veiklos lyderė, naujų idėjų ir užmanymų iniciatorė bei asociacijos ,,Sveikatos želmenėliai“ valdybos narė. N. Godliauskienė ne tik profesionali pedagogė, bet ir ryški asmenybė, nuoširdi, sąžininga, atidi žmonėms, mokanti bendrauti, turi gebėjimų vadovauti, būti lyderiu. Pedagogė yra apdovanota LR švietimo ir mokslo ministro padėkos raštu už iniciatyvas, sveikatos projektų įgyvendinimą ir pasiektus laimėjimus konkursuose.

Šią kandidatūrą į Sveikatos ambasadores pateikė rajono savivaldybės Bendruomenės sveikatos taryba.

Ukmergės rajono bendruomenės sveikatos ambasadoriaus vardo suteikimo nuostatai buvo patvirtinti 2014 metų rugpjūčio 28 dienos rajono Savivaldybės tarybos sprendimu. Konkursas Bendruomenės sveikatos ambasadoriaus vardo nominacijai gauti organizuojamas kartą per dvejus metus.

Sveikatos ambasadoriais gali būti bendruomenės nariai, aktyviai dalyvaujantys visuomeninėje, projektinėje sveikatos stiprinimo veikloje, organizuojantys sveikatinimo renginius, platinantys žinias apie sveikatos išsaugojimą ir stiprinimą, diegiantys sąmoningumą, atsakomybę ir kitas bendražmogiškąsias vertybes, kuriantys sveiką visuomenę savo organizacijoje ir rajono bendruomenėje.

Siūlyti rajono piliečius gauti Sveikatos ambasadoriaus vardą turi teisę rajone veikiančios asociacijos, bendruomenės, įmonės, įstaigos, organizacijos.

Pirmąja Sveikatos ambasadore rajone buvo išrinkta Nijolė Ona Kaselienė. Toks sprendimas priimtas įvertinus tai, jog moteris aktyviai dalyvauja visuomenės sveikatinimą skatinančioje projektinėje veikloje, ilgus metus vadovauja rajono Sveikuolių klubui, pati propaguoja sveiką gyvenimo būdą.

Sveikatos ambasadoriui įteikiamas diplomas bei vardinė dovana paskutiniame metų Bendruomenės sveikatos tarybos organizuojamame renginyje. Išlaidos Sveikatos ambasadoriui pagerbti skiriamos iš Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas