Konferencijos metu. Pirmoje eilėje – N. Grotuzienė.

Sveikata

„Mokykla ugdo sveiką vaiką“

Senamiesčio pagrindinės mokyklos mokytoja Nijolė Grotuzienė dalyvavo respublikinėje programos „Sveikatiada“ konferencijoje „Mokykla ugdo sveiką vaiką”, kuri vyko LR Seimo konferencijų salėje. Renginio metu aptartos vaikų mitybos ir fizinio aktyvumo problemos, lektoriai pasidalino naujausiomis žiniomis ir patirtimi apie sveikos gyvensenos komponentus, pateikė praktinius pavyzdžius iš Lietuvos mokyklų ir užsienio valstybių, kurie formuojami vaikystėje, skatino mokytojus dalintis savo gerąja praktika ugdant sveikos gyvensenos įpročius.

Konferencijoje buvo pristatyti tyrimo ,,Bendrojo lavinimo mokyklų 6–7 klasių mokinių mitybos įpročių ir fizinio aktyvumo įgūdžiai“ rezultatai. Natalija Istomina, švietimo ir mokslo viceministrė, apžvelgė Sveikatos mokymo programą, kuri mokyklose pradės veikti nuo 2017 m. rugsėjo 1 dienos. Šiaulių universiteto dėstytojos Daiva Mockevičiūtė ir Inga Šimkutė kalbėjo apie ikimokyklinio amžiaus vaikų fizinį raštingumą ir jo ugdymo svarbą. Kulinarinės laidos „Virtuvės mitų griovėjai“ vedėjas Alfas Ivanauskas papasakojo apie Lietuvoje vykdomo socialinės atsakomybės projekto „VMG mokykla“ tikslus, pristatė kulinarines klases, įrengtas kai kuriose mokyklose. Šios klasės ugdo ne tik mokinių kūrybiškumą, bet ir sveiką gyvenimo būdą. UAB „Nestle Baltics“ atstovė Ariana Rastauskaitė supažindino su užsienio valstybių praktika, kaip jaunoji karta mokoma sveikos gyvensenos. Ilona Drulytė, Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto darbuotoja, skaitė pranešimą „Kaip pasirinkti maisto produktą pagal jo etiketę“.

Dalyviams buvo įdomu klausytis ir kai kurių Lietuvos mokyklų patirties. Minėtoje konferencijoje ukmergiškė mokytoja N. Grotuzienė pateikė pranešimą „Noriu augti sveikas draugų būry“, demonstravo filmuotą medžiagą apie mokykloje vykdomas sveikos gyvensenos veiklas. Surengtoje spaudos konferencijoje Senamiesčio pagrindinės mokyklos pedagogė atsakinėjo į žurnalistų klausimus, teikė pasiūlymus, kaip pagerinti vaikų fizinį aktyvumą mokykloje.

Respublikinė programa „Sveikatiada“ – tai sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo programa, įvairiomis formomis ir veiklomis įtraukianti moksleivius, mokytojus ir administracijos darbuotojus, siekianti atkreipti dėmesį į sveikos gyvensenos ir mitybos svarbą bei aktualumą vaikystėje. Dalyvaudami programos veiklose mokiniai patiria daug teigiamų emocijų, atranda sveikos gyvensenos paslaptis.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas