Asociatyvinė nuotrauka. Pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Kur dingo stiklo atliekoms skirti konteineriai?

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis Dainius susirūpino atliekų konteinerių skaičiumi Pašilėje. Vyras pastebėjo, kad nebeliko stiklo atliekoms skirtų konteinerių Pivonijos gatvėje bei šalia Pašilės kapinių. „Nejaugi dabar stiklą reikia mesti į buitinių atliekų konteinerius?“ – domėjosi interesantas.

Situaciją pakomentavo UAB „Ekonovus“ Rytų Lietuvos regiono vadovas Elmaras Milinavičius. Jo teigimu, stiklo atliekų konteineris šalia Pašilės kapinių buvo panaikintas todėl, kad gyventojai į jį mesdavo stiklines žvakides. Jos nepriskiriamos prie stiklo pakuotės ir jų dėti į šioms atliekoms pritaikytą konteinerį negalima. Šiuo metu stiklines žvakides mesti reikia į buitinių atliekų konteinerį.

Kalbėdamas apie situaciją Pivonijos gatvėje E. Milinavičius paaiškino, jog vadinamojo varpo tipo konteinerio šioje vietoje nebėra, nes jis čia buvo sugadintas ir techniškai netvarkingas. „Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje per paskutinius trejus–ketverius metus piktybiškai sugadinta ar sudeginta apie 15 tokių „varpų“. Savivaldybė naujiems tokio tipo konteineriams kol kas finansavimo negauna“, – dėstė E. Milinavičius.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas