Asociatyvinė nuotr. Freeimages.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Išvardijo Laičių kaimo problemas

Laičių kaimo gyventoja prisistačiusi moteris kalbėjo apie „valdžios pažadus ir požiūrį į paprastus žmones“. Moteris sakė, kad kaime turi sodybą, kurioje praleidžia vasarą. Ji neva norėtų ir žiemą gyventi kaime, tačiau mieste jaučiasi saugiau ir patogiau. „Laičių kaimas nėra didelis, gyventojų taip pat mažėja, o kaip nemažės, kai toks valdžios požiūris į žmogų. Buvo žadėta rekonstruoti kaimo apšvietimo sistemą, pernai vakarais dar švietė sovietmečiu įrengtos lempos, bet šiemet ir jos užgeso. Be to, pažadėta ir gatvės rekonstrukcija, tačiau ji taip ir liko duobėta. Panašu, kad kitais metais duobės bus dar didesnės, nes važinėja sunkiasvorės mašinos. Neprižiūrimos ir pakelės. Kaime juk yra nemažai niekur nedirbančių, pašalpas gaunančių žmonių, bet, kiek tenka matyti, viešuosius darbus jie vykdo tik mokyklos teritorijoje“, – pastebėtas problemas vardijo ir mintimis dalijosi Laičių gyventoja.

Pivonijos seniūnijos seniūnas Algirdas Gratkauskas neneigė, kad Laičių gyvenvietėje reikėtų renovuoti apšvietimo sistemą. Seniūno teigimu, išties buvo žadama, parengtas ir projektas, tačiau paaiškėjo, jog elektros laidus reikės tiesti po žeme. Seniūnija šių darbų savo lėšomis nepajėgi atlikti, o savivaldybė kol kas neturi tam pinigų. „Nėra galimybės išasfaltuoti ir gatvės, – kalbėjo seniūnas. – Džiaugiamės, kad šiemet pavyko Obeliuose pakloti 380 metrų ištisinio asfalto. Kitąmet asfaltuosime kitų gyvenviečių kelius. Tokių darbų per vienerius metus nepadarysi, tai – penkmečio programa. Seniūnija pavasarį buvo užtaisiusi duobes ir Laičių gyvenvietėje.“

A. Gratkauskas pritarė, kad Laičiuose mažai gyventojų. Būtent todėl čia nėra daug ir pašalpas gaunančių bei viešuosius darbus dirbančių. „Ateina vienas vyras ir 2–3 moterys. Kadangi mokyklos teritorija yra miestelio centras, ten dažniau ir siunčiami viešuosius darbus dirbantys“, – kalbėjo seniūnas, pridurdamas, kad pagal išgales šienaujamos ir pakelės, tvarkomi grioviai.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas