Ukmergiškiams futbolo sezonas buvo sėkmingas. AUTORIAUS nuotr.

Sportas

Intriguojančiame finiše „Spartakui“ – bronza

Praėjusį savaitgalį finišavo Lietuvos futbolo III Vilniaus lygos čempionatas. Paskutinių susitikimų metu buvo daug intrigos ir galutinės pozicijos paaiškėjo tik nuaidėjus paskutiniam teisėjo švilpukui. Pirmą kartą lygos istorijoje vyks papildomos rungtynės.

Pirmieji savo baigiamąjį mačą pradėjo Ukmergės „Spartako“ futbolininkai. Jie Vilniuje susitiko su vietos „Olimpija“. Norint užimti antrą vietą ukmergiškiams reikėjo laimėti šias rungtynes ir tikėtis „Granito“ nesėkmės. Tai, kas priklausė nuo jų pačių, spartakiečiai sunkiai, bet pasiekė.

Šeimininkai pirmieji pelnė įvartį ir ukmergiškiai atsilikinėjo visą pirmą kėlinį. Antroje mačo pusėje Tomui Bielickui pavyko rezultatą išlyginti, tačiau to, kaip žinia, norint kovoti dėl aukštesnių pozicijų, nebuvo gana. „Spartakas“ stengėsi, tačiau pasižymėti nepavyko, kol per teisėjo pridėtą laiką Mindaugas Morkūnas pelnė paskutinį šio sezono įvartį ir atvedė komandą į pergalę rezultatu 2:1.

Viskas galėjo susiklostyti kaip filme. Paskutinėmis minutėmis laimėjusių rungtynes ukmergiškių akys nukrypo į kitą stadioną, kur tuo metu mačą pradėjo „Granito“ ir „Akto“ komandos. Dideliam „Spartako“ žaidėjų džiaugsmui, pirmieji įvartį praleido „Granito“ futbolininkai. Jeigu rungtynės būtų taip pasibaigę, tai ukmergiškiams atitekų sidabras. Tačiau šiam scenarijui išsipildyti nebuvo lemta. „Aktas“ praleido du kartus ir rungtynės pasibaigė „Granito“ pergale 2:1.

Nedideliu stebuklu galime laikyti būtent pastarosios komandos sėkmę. Ilgai turnyrinės lentelės viršuje buvusi ekipa per kelis pastaruosius turus buvo sukomplikavusi savo šansus kovoje dėl aukso. Per paskutines rungtynes jiems buvo būtina laimėti ir tikėtis, kad to nepadarys jų vieninteliai konkurentai „Navigatoriai“. Būtent jiems jau buvo patyliukais kabinami aukščiausios prabos apdovanojimai. Tačiau „Navigatoriai“, paskutines rungtynes sužaidę lygiosiomis, auksiniu šansu nepasinaudojo. Dabar abi šios komandos turi surinkę po lygiai taškų ir pirmą kartą III lygos istorijoje bus žaidžiamos papildomos rungtynės, kurių metu bus išsiaiškinta, kas yra stipriausia sezono komanda.

Visą spalio mėnesį aikštėje siautęs ukmergiškių atakų lyderis T. Bielickas sulaukė įvertinimo. Pelnęs 8 įvarčius ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus puolėjas pripažintas geriausiu spalio mėnesio lygos žaidėju.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas