Nuomonių telefonas

Ilgam pastatę automobilį Klaipėdos gatvėje bus baudžiami

„Gimtosios žemės“ skaitytojas pastebėjo, kad Klaipėdos gatvėje atsirado kelio ženklas, ribojantis automobilių parkavimo laiką. Nuo šiol čia darbo dienomis, nuo 8 iki 17 val., galima statyti transporto priemonę ne ilgiau nei dviems valandoms. Jis teiraujasi, kodėl nuspręsta imtis šios priemonės? Kaip ketinama kontroliuoti, kad žmonės šio, dviejų valandų, laikotarpio laikytųsi? Ir kur tada turėtų parkuotis šioje gatvėje esančių įmonių darbuotojai?

Šiuos klausimus pateikėme Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausiajai specialistei Daivai Zimblienei. Ji paaiškino, kad Ukmergėje Klaipėdos gatvėje prie automobilių stovėjimo aikštelės kelio ženklas „Stovėjimo ribotą laiką vieta (2 h) su papildoma lentele „Galiojimo laikas darbo dienomis (8-17 h) įrengtas Ukmergės rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos sprendimu. Kiek anksčiau minėta komisija šioje gatvėje nusprendė pakeisti ir kelio ženklą „Sustoti draudžiama“ kitu – „Stovėti draudžiama“.

Tai padaryta gyventojų, atvykstančių į Klaipėdos gatvėje įsikūrusias ir paslaugas teikiančias įmones (jų yra apie 8) ar turgavietę, patogumui. Tikimasi, kad ribojant stovėjimo laiką, aikštelė bus mažiau apkrauta, joje savo automobilių 8 darbo valandoms nestatys į šioje gatvėje esančias darbovietes (pvz. „Sodra“) atvykstantys darbuotojai. Beje, toks pats kelio ženklas neseniai įrengtas ir miesto centre esančioje 8 vietų automobilių stovėjimo aikštelėje šalia buvusio Ukmergės rajono apylinkės teismo (prie šunelio Kekso).

Iki tol Klaipėdos gatvėje automobilių stovėjimo aikštelėje visai dienai savo automobilius palikdavusiems asmenims stovėjimo vietos savo transporto priemonei siūloma ieškoti prie pašto ir Senamiesčio pagrindinės mokyklos, restorano „Vilkmergė“ ar Vasario 16-osios gatvėje esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse.

Kelio ženklo „Stovėjimo ribotą laiką vieta (2 h) su papildoma lentele „Galiojimo laikas darbo dienomis (8-17 h) reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą vairuotojams nuo 28 iki 86 eurų (ATPK 1241 straipsnis 4 d.).

Kelių eismo taisyklės (KET) skelbia, kad palikdamas stovėti motorinę transporto priemonę stovėjimo trukmę ribojančio ženklo galiojimo zonoje, vairuotojas privalo palikti informaciją apie motorinės transporto priemonės atvykimo laiką už priekio motorinės transporto priemonės stiklo taip, kad ji būtų matoma kitiems asmenims.

Kaip vairuotojai Ukmergėje laikysis minėto kelio ženklo reikalavimų, pareigūnai  stebės ir kontroliuos neseniai mieste įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų pagalba.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas