Moksleiviai jėgas išmėgino šaudymo pratybose.

Jaunimas

Gimnazistų išvyka į Mokomąjį pulką

Moksleiviai jėgas išmėgino šaudymo pratybose.

Moksleiviai jėgas išmėgino
šaudymo pratybose.

Gegužę vyko rajoninė viktorina „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“. Tai nacionalinis mokinių konkursas, skirtas aukštesniųjų klasių mokiniams, šalyje surengtas jau 21-ąjį kartą. Jo tikslas – paskatinti mokinius domėtis ne tik Lietuvos istorija, bet ir atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje, sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas. Konkursu siekiama ugdyti jaunimo pilietiškumą, pasididžiavimą savo valstybe ir kariuomene. Per visus konkurso gyvavimo metus jame dalyvavo daugiau kaip dešimt tūkstančių mokinių iš visos Lietuvos.

Ukmergiškiams moksleiviams, kurie tapo viktorinos nugalėtojais ir dalyvavo šiame renginyje, buvo organizuota pažintinė išvyka į Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką. Ten vyko laimėtojų Želvos, Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus, Siesikų gimnazijų, taip pat Taujėnų gimnazijos moksleiviai. Gimnazistai dalyvavo rikiuotės užsiėmimuose, jėgas išmėgino šaudymo pratybose, varžėsi kliūčių ruože, buvo supažindinti su Lietuvos kariuomenės sunkiąja ginkluote, apžiūrėjo Mokomojo pulko kareivines.

Išvyką į Ruklą jaunimui organizavo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės filialo valdybos narys, Atsargos karininkų sąjungos majoras Vidmantas Leščius bei rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas