Asociatyvinė nuotrauka. Freeimages.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Dėl medicininių procedūrų iš Deltuvos teko važinėti į Ukmergę

Deltuvos miestelio gyventoja taip pat skundėsi medikais. „Nors gyvenu Deltuvoje, esu prisiregistravusi pas Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro poliklinikoje dirbančią šeimos gydytoją, – pasakojo deltuviškė. – Neseniai dėl sutrikusios kraujotakos mano gydytoja skyrė lašelines į veną bei leidžiamus vaistus. Nenorėdama kasdien važinėti į Ukmergę dėl procedūrų, kreipiausi į Deltuvos ambulatoriją. Tačiau vietos medikės atsisakė daryti lašelinę infuziją, motyvuodamos, kad neturi tam sąlygų, neva nėra kur mane paguldyti. Felčerės sutiko tik atlikti injekcijas. Taigi, dėl į veną lašinamų vaistų visą savaitę kasdien važinėjau į Ukmergę. Manau, kad Deltuvos ambulatorijoje manęs nepriėmė tik todėl, kad esu prisiregistravusi pas kitą šeimos gydytoją“, – apgailestavo moteris.

Komentuodama šią situaciją Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausioji gydytoja Janina Galiauskienė teigė, kad Deltuvos ambulatorija priklauso PSPC, todėl pacientė turėjo būti priimta ir atliktos visos jai paskirtos procedūros. „Nesąmonė, kad Deltuvos ambulatorijoje nėra kur paguldyti žmogaus, – kalbėjo J. Galiauskienė. – Aišku, kaimiškų ambulatorijų gydytojai nori, kad gyventojai registruotųsi prie vietos ambulatorijos, ir pyksta, kai jie pasirenka kitus šeimos gydytojus. Tačiau tai negali būti priežastimi nepriimti paciento.“

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • regina :
    be komentaru.......tik uzuojauta paciantei

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas