Vyresnieji mokiniai minkė molį.

Jaunimas

,,Amatų diena“ Taujėnų gimnazijoje

Milda TITENYTĖ

Lietuvių kalbos mokytoja

Taujėnų gimnazijoje vyko nepamokinės veiklos diena, kurios metu mokiniai galėjo susipažinti su rečiau naudojamomis darbų technologijomis. Dailės mokytoja Aldona Vainauskienė ir technologijų mokytoja Milda Bernotienė į svečius pakvietė koleges iš kitų mokyklų ir mokė vaikus įdomių darbų.

Visi mokiniai išbandė savo sugebėjimus įvairiose veiklose. Mokytoja M. Bernotienė išmokė dažyti drobę augalais, tautodailininkė Ilona Smulskienė supažindino su pynimo būdais ir jaunesniųjų klasių mokiniai nusipynė įvairiaspalvių virvelių. Vyresnieji gimnazistai su dailės mokytoja A. Vainauskiene dekoravo raktus, lipdė papuošalus iš modelino. Beje, Taujėnų miestelio bibliotekoje vyksta mokytojos A. Vainauskienės papuošalų paroda, kurią aplankę mokiniai pasisėmė idėjų.

Taujėnų gimnazijoje apsilankiusi Užupio pagrindinės mokyklos mokytoja Rita Laurikėnienė mokė, kaip išsikepti kalėdinių sausainių, o gimnazijos socialinė pedagogė Valentina Šalavėjienė tobulino mokinių keramikos ir lipdymo gebėjimus. Vyriausi gimnazistai pirmą kartą piešė vitražines mandalas ant kompaktinių diskų, o mokytoja Jurgita Šalavėjienė, į svečius atvykusi iš Užupio pagrindinės mokyklos, pamokė, kaip pasigaminti natūralaus ekologiško muilo. Mokykloje apsilankė ir buvusi mokinė Vaida Auglienė – rankų darbo papuošalų kūrėja ir prekinio ženklo ,,Tututiškės“ įkūrėja. Ji papasakojo apie savo veiklą, papuošalų gamybą, naudojamas technikas, išmokė mokinius verti apyrankes, knygų skirtukus.

Pasimokyti naujų technologijų buvo įdomu ne tik mokiniams, bet ir gimnazijos mokytojams. Vėliau visi buvo pakviesti į edukacinę pamoką pagal programas ,,Lino kelias“ ir ,,Duonos kelias“, kuri vyko Ukmergės kraštotyros muziejaus Lėno filiale. Įdomi ir naudinga nepamokinės veiklos diena paliko gerų įspūdžių ir kūrybinių minčių.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas