Rungtynių momentas.

Sportas

„Spartakas“ jau gali matuotis medalius

Daliai ukmergiškių sekmadienis buvo svarbus ne tik tuo, kad vyko rinkimai. Kai lietingą dieną gyventojai ėjo atiduoti savo balso, „Spartakas“ žengė milžinišką žingsnį medalių link.

Lietuvos futbolo III Vilniaus lygos devynioliktame ture ukmergiškiai namuose priėmė sostinės „Akto“ vienuolikę. Ištikimiausių sirgalių palaikomiems ukmergiškiams mačas turėjo tapti žingsneliu medalių link. Tačiau žingsnis buvo didelis.

Įvykiai aikštėje žadėjo viena, o rezultatas rodė visai ką kita. Nuo pradžių kovingai žaidę ir progas kūrę ukmergiškiai vertė varžovus prakaituoti gynyboje, tačiau jiems užteko vos vienos galimybės ir jie „Spartaką“ paliko besivejančių vaidmenyje. Ukmergiškiams prasižengus prieš pat vartus, teisėjas skyrė baudos smūgį. Iš maždaug 25 metrų meistriškai smūgiavęs vilnietis pataikė tiesiai į viršutinį vartų kampą ir nepaliko jokių vilčių vartininkui Nerijui Kačinskui.

Šis antausis „Spartako“ neišgąsdino. Žaidimas beveik nesikeitė, ukmergiškiai atakavo. Galų gale dar pirmame kėlinyje rezultatą išlyginti pavyko Giedriui Širvinskui.

Vaizdas nesikeitė ir antroje mačo pusėje, tačiau daugybės progų neišnaudojančiam „Spartakui“ vis nepavyko įmušti. Vienos atakos metu kamuolys net du kartus pataikė į virpstą. Sirgaliai vis labiau žvalgėsi į laikrodžius, nerimastingai įvykius aikštėje stebėjo ir atsarginiai ukmergiškių komandos žaidėjai.

Visų susirinkusių džiaugsmo proveržis įvyko pačioje rungtynių pabaigoje. Likus vos porai minučių iki finalinio teisėjo švilpuko, dešiniuoju kraštu į priekį pasileido Faustas Žemaitis. Jo atliekamą perdavimą į baudos aikštelę lietė gynėjas ir kamuolys atšoko tiesiai po Tomo Bielicko kojomis. Futbolininkas pasiuntė kamuolį į tinklą vos iš kelių metrų atstumo. Džiaugsmo šūksniai nuvilnijo tiek aikštėje, tiek tribūnoje. Galutinis rezultatas – 2:1 „Spartako“ naudai.

Dar viena labai gera naujiena ukmergiškiams atėjo jau vėlų tos pačios dienos vakarą. Kone vieninteliai galėję atimti iš „Spartako“ vietą prizininkų trejete Vilniaus „Ozo“ futbolininkai pralaimėjo ir pasitraukė iš kovos dėl medalių. Dabar 19 rungtynių sužaidęs „Spartakas“ turi 40 taškų, juos pavyti teoriškai gali tik Vilniaus „Fakyrai-AD MEN“, kurie po 18 mačų yra surinkę 28 taškus. Norint, kad vilniečiai iš ukmergiškių atimtų medalius, reikia, jog jie laimėtų visus 4 savo likusius susitikimus, o „Spartakas“ visus praloštų. Tačiau tai yra praktiškai neįmanoma ir ukmergiškiai jau gali pradėti namuose ieškoti vietos medaliui.

Teorinių vilčių „Spartakas“ turi ir kovoje dėl aukštesnių vietų, tačiau pirmoje vietoje esantis „Granitas“ mus lenkia 6, o „Navigatoriai“ – 5 taškais.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas