Organizuotas vizitas į UAB „Likmerė“.

Jaunimas

Renginių „Sužinok, kad gali!“ turas pasiekė Ukmergę

Jauni žmonės dažnai nežino apie jiems suteikiamas garantijas, kaip jomis pasinaudoti, kokia jų nauda. Norint atsakyti į šiuos bei kitus jaunimą dominančius klausimus, šį rudenį Lietuvoje startavo šiam tikslui skirtas projektas „Naujas komunikavimo ir bendradarbiavimo modelis informavimui apie Jaunimo garantijų iniciatyvą“, kuris tęsis iki 2017-ųjų vidurio. Šį projektą įgyvendina Lietuvos pramonininkų konfederacija. Tarp jos partnerių – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), Lietuvos darbo birža, Jaunimo reikalų departamentas prie SADM, asociacija „Langas į ateitį“ ir kt. Vykdant minėtąjį projektą siekiama prisidėti prie sklandaus ir kokybiško jaunimo garantijų įgyvendinimo bei efektyvesnio nedirbančių ir nesimokančių jaunuolių informavimo apie užimtumo galimybes.

Šiuo metu visoje Lietuvoje vyksta jaunimo garantijų viešinimo projekto renginių turas „Sužinok, kad gali!“ Spalio 24-ąją jis pasiekė ir Ukmergę. Vilniaus teritorinės darbo biržos Ukmergės skyriaus Jaunimo darbo centre vyko teoriniai ir praktiniai užsiėmimai, organizuotas vizitas į UAB „Likmerė“.

Jaunimas dalyvavo „protų kovose“.

Jaunimas dalyvavo „protų kovose“.

Pagrindinis renginio, į kurį susirinko 33 jaunuoliai iki 29 metų, tikslas buvo supažindinti ir informuoti dalyvius, kas yra jaunimo garantijos ir kaip jomis galima pasinaudoti. „Šia Jaunimo garantijų iniciatyva siekiama, kad visi 15–29 metų asmenys, nesvarbu, ar jie užsiregistravę Darbo biržoje, ar ne, per 4 mėnesius nuo mokyklos baigimo arba darbo netekimo gautų konkretų pasiūlymą dirbti ar toliau mokytis, įskaitant pameistrystės mokymo formą, praktiką arba stažuotę. Todėl labai svarbu per kaip įmanoma trumpesnį laiką jaunimą suaktyvinti, išlaikant ryšį su darbo rinka arba užtikrinti tolesnio išsilavinimo galimybę. Ši iniciatyva Lietuvoje įgyvendinama nuo 2014-ųjų, o galimybėmis gali pasinaudoti kiekvienas jaunas žmogus iki 29 metų“, – „Gimtajai žemei“ aiškino Ukmergės jaunimo darbo centro vyr. specialistė Miglė Sakalytė.

Pirmoje renginio dalyje sulaukta svečių – profesionalus lektorius, karjeros ir asmeninio tobulėjimo konsultantas Mindaugas Vidugiris vedė užsiėmimą, kurio metu buvo atliekamos kūrybinės ir struktūrinės užduotys, paremtos „Geshtalt“ terapijos bei patyriminio mokymosi teorijos principais. Jaunimas buvo skatinamas nebijoti susipažinti su aplinkiniais, pagalvoti apie tai, ko iš tiesų kiekvienas norime, kokie mūsų šiandieniniai poreikiai.

Pasinaudodama proga į susirinkusį jaunimą kreipėsi Vilniaus teritorinės darbo biržos Ukmergės skyriaus specialistė, projekto „Atrask save“ koordinatorė Angelė Jokubynienė. Ji pristatė projektą ir jame dalyvavusius kvietė įsijungti į projekto „Naujas startas“ veiklas.

Vėliau vyko vadinamosios protų kovos „Ar esi interneto guru?“, kurias organizavo ir vedė asociacijos „Langas į ateitį“ atstovės Greta Jurgutytė ir Rita Šukytė. Interaktyvaus žaidimo metu dalyviai galėjo įvertinti savo informacinių technologijų žinias, pasitikrinti, ar jie yra saugūs internetinėje erdvėje.

Po visų užsiėmimų jaunimas kartu su Ukmergės jaunimo darbo centro vyr. specialiste M. Sakalyte bei kitais Darbo biržos darbuotojais vyko į uždarąją akcinę bendrovę „Likmerė“. Tai – vienos žinomiausių Latvijos įmonių grupių, „Latvijas Finieris“, antrinė bendrovė Lietuvoje, kurios pagrindinė veikla yra medienos apdirbimas. Šį vizitą organizavo Lietuvos pramonininkų konfederacija. Su jaunimu bendravo UAB „Likmerė“ gamybos vadovas Tadas Kasmauskis. Jis supažindino su įmonės atsiradimo Ukmergėje istorija, papasakojo apie gaminamą produkciją, taip pat suteikė galimybę iš arti pamatyti, kaip vyksta medienos apdirbimo procesas.

Spalio 1 dienos duomenimis, Vilniaus teritorinėje darbo biržoje buvo užregistruoti 5 838 jauni iki 29 metų bedarbiai, o Ukmergės darbo biržoje sąrašuose jų buvo 311. Jaunimo nedarbas Vilniaus apskrityje siekė 4 procentus.

Dainiaus VYTO ir M. SAKALYTĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas