Asociatyvinė nuotrauka. Pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Prašyti išmaldos tapo gyvenimo būdu?

Pivonijos mikrorajone, prie prekybos centrų IKI bei „Maxima“, senokai stebiu neįgalią moterį, kuri praeivių prašinėja išmaldos. Tiesa, ji nėra įžūli, užkalbina tik kai kuriuos praeinančius. Tačiau matyti bet kokiu oru, ištisomis valandomis prie parduotuvių rymančią pusamžę moteriškę, tuo labiau – neįgalią, nėra malonu. Anksčiau ne kartą esu ją sušelpusi. Kartą prekybos centre atkreipiau dėmesį, ką ji perka. Nustebau – jos krepšelyje buvo sudėti tikrai ne patys būtiniausi ir ne pigiausi maisto produktai… Kiek žinau, Ukmergėje rinkti išmaldą uždrausta. Kodėl niekas nekreipia dėmesio į minėtąją elgetautoją?“ – teiravosi ukmergiškė Marija.

Skaitytojos klausimą perdavėme rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėjai Astai Leonavičienei. Ji patikino, kad jau seniai buvo atkreiptas dėmesys į minėtą moterį, išsiaiškinta, iš kur ji atvyko, kur gyvena. Taip pat ši situacija buvusi aptarta ir su rajono policija.

Pasak vedėjos, išmaldos prašytoja prieš kelerius metus iš kito rajono atvyko į Siesikų seniūniją ir viename kaime apsigyveno pas romų tautybės žmones. Kai šie kraustėsi į Ukmergę, kartu su jais į miestą persikėlė ir jų įnamė.

„Pati lankiausi pas žmones, kur ji gyvena, galiu patikinti, jog minėtajai moteriai nieko netrūksta – ji turi pastogę, pakankamai maisto. Mano manymu, prašyti išmaldos jai tikrai nėra būtina. Greičiausiai tai – jos gyvenimo būdas“, – svarstė A. Leonavičienė.

Vedėja taip pat sakė, jog moteris turi nepilnametį vaiką, tačiau jis auga globos įstaigoje. Kadangi ji neįgali, jai yra skirta pašalpa.

„Mūsų šalyje veikia socialinė sistema ir visais gyventojais, kuriems reikalinga parama, pasirūpinama, jie tikrai nepaliekami vieni su savo problema. Jei yra poreikis, gali būti suteikiamas būstas arba žmogus apgyvendinamas globos įstaigoje, suteikiama kita pagalba“, – sakė rajono savivaldybės atstovė.

A. Leonavičienė mano, jog kai kuriems žmonėms skųstis ir prašyti sušelpti yra patogu, nes visada atsiranda jų pagailinčių geradarių.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • rita :
    daug kartu maciau kai prie sios moters prieina jaunuolis su mergaite ir paima is jos produktus, girdejau, kai kreipesi i ja zodziu mama, kai pasako ka reikia nupirkti. Tai gal vedeja nelabai ir stengiasi sioje situacijoje viska issiaiskinti ?
  • gggggg :
    dariaus ir gireno g.norfos toks algiukas sedi o kaip jo ten likimas ar jis turi namus ??

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas