Sportas

„Olimpas“ naują sezoną pradeda su 16-a žaidėjų

Šiais metais Regionų krepšinio lygos (RKL) A divizione debiutuojantis Ukmergės „Olimpas“ skelbia komandos sudėtį.

Iš viso ekipą sudarys 16 krepšininkų. Komandoje pasiliko šeši praėjusio sezono žaidėjai, o dešimt veidų bus nauji. Sudėtyje yra septyni ukmergiškiai.

Senbuviai

Paulius Bružauskas. 2015–2016 m. sezone svarbiausias varžybas dėl traumos turėjęs praleisti gynėjas kupinas ryžto. 185 cm ūgio žaidėjas praėjusiame RKL sezone buvo rezultatyviausias ukmergiškių gretose ir rinko po 16 taškų. Aktyviai sezonui besiruošiantis P. Bružauskas sako, kad kirkšnies traumos, išvedusios jį iš rikiuotės, padarinių nebejaučia ir tikisi pasiekęs tinkamą sportinę formą tapti vienu pagrindinių ekipos žaidėjų.

Žygimantas Čiurinskas. Dvimetrinis krašto puolėjas pernai per 16,5 minutes, kurias praleisdavo aikštėje, rinko po 6 taškus, tačiau tai nebuvo jo pagrindinė funkcija. Kovingumu ir ryžtu pasižymintis vyrukas atkovodavo po 4 kamuolius. Tiesa, Ž. Čiurinską šiek tiek pristabdė trauma. Jis keletą savaičių nesitreniravo, praleido draugiškas rungtynes Molėtuose. Tikimasi Žygimanto aikštėje sulaukti jau pirmų oficialių rungtynių metu.

Modestas Gilys. Šių metų pradžioje ekipą papildęs Modestas lieka „Olimpo“ gretose. Jau pernai savo taikliais šūviais ukmergiškius džiuginęs vilnietis sakė esąs pasiilgęs krepšinio. Puolėjas, atstovausiantis Mykolo Romerio universitetui studentų bei sostinės krepšinio lygose, pažadėjo, kad šiemet tritaškių tikrai bus nemažiau nei pernai.

P. Joneliūnas – naujasis komandos kapitonas.

P. Joneliūnas – naujasis komandos kapitonas.

Paulius Joneliūnas. Ką jaunai komandai reiškia patyrusių žaidėjų pagalba, sakyti tikriausiai nereikia. Koks svarbus ekipai 210 cm ūgio bokštas, turbūt, taip pat. 32-ejų P. Joneliūnas pernai buvo viena iš sėkmingo „Olimpo“ pasirodymo priežasčių. Jį gerbia ne tik jaunesni kolegos, tačiau ir varžovai. Ne kasdien RKL jiems tenka grumtis su LKL patirties turinčiu ir šalies jaunimo rinktinėms atstovavusiu milžinu. Ne veltui Paulius šiame sezone bus komandos kapitonas. Pernai po 13 taškų ir 10 atkovotų kamuolių rinkęs P. Joneliūnas lieka Ukmergėje.

Ridas Pulkauninkas. Vienas geriausių pastarųjų metų Ukmergėje išaugusių krepšininkų kartu su „Olimpu“ bus ir šiais metais. Trečią sezoną čia rungtyniausiantis 28-erių lengvasis krašto puolėjas savo CV turi įrašą, rodantį didelę patirtį – Ridas savo krepšinio įgūdžius lavino JAV studentų krepšinio lygoje. Komandos pasiekimais ir perspektyvomis patenkintas žaidėjas sako, kad sezoną pasitinka kupinas jėgų.

Domantas Zubrickis. Devyniolikmečio 191 cm ūgio gynėjo gyvenime atėjo pokyčių metas. Vaikinas baigė gimnaziją ir įstojo į Vilniaus universitetą. Nepaisant to, du pirmuosius „Olimpo“ sezonus Ukmergei atstovavęs D. Zubrickis nusprendė likti ir trečiąjį. Pernai talentas viso savo potencialo pademonstruoti negalėjo dėl nuolat kamavusių traumų ir sužaidė tik 8 rungtynes. Šiame sezone Domantas tikisi pagaliau parodyti, ką moka.

Naujokai

Domantas Gečys. Šešiolikmetis Ukmergės sporto centro auklėtinis pradeda savo kelią vyrų krepšinyje. 178 cm ūgio gynėjui tai bus proga įrodyti, kad gali gerai žaisti ne tik tarp savo bendraamžių.

Rokas Janickas. Regionų krepšinio lygoje užsirekomendavęs atakuojantis gynėjas pasižymi dideliu greičiu ir kieta gynyba. Pernai A divizione jis buvo daugiausia kamuolių perimantis žaidėjas. Puolimo arsenalu R. Janickas taip pat nesiskundžia. 2015–2016 metų sezone 186 cm ūgio vyrukas atstovaudamas Kauno rajono „ASU-Tornado“ ekipai rinko po 17 taškų ir ten buvo rezultatyviausias.

Edvinas Lebeckas. 1998 metais gimęs 202 cm ūgio, tiek centru, tiek sunkiuoju kraštu žaisti galintis Edvinas – vienas iš dviejų šiais metais „Olimpą“ papildžiusių pernai Vilniaus „Lietuvos ryto“ antrajai komandai atstovavusių žaidėjų. Vaikinas turėtų padėti komandai grumtis po krepšiu bei suteikti daugiau poilsio P. Joneliūnui. Tai, kad savo žaidybinį laiką gali išnaudoti puikiai, jis jau parodė draugiškame mače prieš NKL žaidžiančią Molėtų „Ežerūno-Kario“ komandą. Pagrindiniu centro puolėju tąkart žaidęs E. Lebeckas įmetė 12 taškų.

E. Lebeckas ir I. Repčys atvyko iš „Lietuvos ryto“ antros komandos.

E. Lebeckas ir I. Repčys atvyko iš „Lietuvos ryto“ antros komandos.

Dominykas Petkevičius. Kauno rajone gimęs ir pernai „ASU-Tornado“ garbę kartu su R. Janicku gynęs Dominykas šiais metais atstovaus Ukmergės „Olimpui“. Dvimetrinis sunkusis krašto puolėjas 2015–2016 metų RKL A divizione rinko po 12 taškų ir po krepšiu atkovodavo beveik po 8 kamuolius. Šis devyniolikmetis potencialo tikrai turi.

Ignas Repčys. Antras „Lietuvos ryto“ antrosios komandos krepšininkas. Vienu pagrindiniu šios komandos žaidėju buvęs 185 cm ūgio įžaidėjas treniruočių metu rodo, kad mato aikštę ir turi taiklią ranką. Tik lapkričio pabaigoje pilnametystės sulauksiantis vyrukas nori parodyti, ką gali vyrų krepšinyje. Žinant, kad pernai jam tai pavyko tikrai neblogai, šis sezonas neturėtų būti išimtis.

Eduardas Rogačiovas. RKL žvaigždžių dienos dalyvis, vienas geriausių pernai B diviziono reguliariajame sezone dominavusios Pabradės „Žeimenos“ ekipos žaidėjų šiais metais džiugins Ukmergę. Nors sklandė beveik oficialūs gandai, kad E. Rogačiovas rungtyniaus NKL ir žais Molėtų komandoje, puolėjas pasirinko „Olimpą“. 2016 metais Ukmergėje viešėjęs kaip varžovas, Eduardas turėtų tapti svarbiu komandos žaidėju kelyje į sėkmę.

Justinas Sakalauskas. 2014-iais būdamas vos penkiolikos Justinas debiutavo RKL „Olimpo“ gretose. Tame sezone jis sužaidė 17 varžybų. Pernai J. Sakalausko komandoje nematėme, o šiais metais jis ir vėl su mumis. Ukmergės sporto centro auklėtinis grįžta su trenksmu – vasaros pabaigoje vykusiame turnyre „Sprite talentų kovos“, kuriame varžomasi vienas prieš vieną, jis laimėjo pirmą vietą. Taigi, galime girtis, kad komandoje turėsime geriausiai vienas prieš vieną žaidžiantį septyniolikmetį šalyje.

Mantas Sviridovas. Dar vienas jaunas ukmergiškis, debiutuosiantis Regionų krepšinio lygoje. Iki šiol Mantas puikiai darbavosi varžybų sekretoriate. Dabar atėjo laikas kitiems skaičiuoti jo pelnomus taškus. Deja, šešiolikmečiui įžaidėjui savo šanso gali tekti luktelti. Vaikinas po rugsėjį patirtos pėdos traumos mėnesį buvo priverstas nešioti gipsą. Nepaisant to, jis dega noru žaisti – dalyvauja komandos treniruotėse, nenori paleisti kamuolio iš rankų. Dabar gipsas jau nuimtas ir tik laiko klausimas, kada pamatysime Mantą žaidžiantį.

Nojus Verbickas. Ketvirtas Ukmergės sporto centro atstovas, kaip ir J. Sakalauskas, jau turėjo progą ginti Ukmergės vardą Regionų krepšinio lygoje. Šis judrus įžaidėjas taip pat grįžta po pertraukos. Debiutiniame sezone Nojus aikštėje pasirodė septyniuose susitikimuose ir vidutiniškai joje praleisdavo po mažiau nei dešimt minučių.

Dominykas Zupkauskas. Šio žmogaus atėjimas į Ukmergės „Olimpą“ reiškia, kad aikštėje matysime greitą ir gražų krepšinį. Dvidešimtmetis atakų dirigentas, nepaisant jauno amžiaus, turi sukaupęs nemažai patirties. Du pastaruosius sezonus jis praleido Molėtuose, kur žaidė „Ežerūno-Kario“ komandoje. Dominykas atstovavo Lietuvai šalies jaunimo rinktinėse. Po jo perdavimų taškus rinko net ir pats Domantas Sabonis. Savo aikštės matymą įžaidėjas pademonstravo abejose iki šiol sužaistose „Olimpo“ draugiškose rungtynėse. Aukštaūgiai vos spėjo gaudyti, atrodo, iš niekur staiga atskriejančius perdavimus.

Vyriausiasis komandos treneris

Komandai toliau vadovaus P. Šermukšnis.

Komandai toliau vadovaus P. Šermukšnis.

Paulius Šermukšnis. Trečius metus iš eilės komandos vairas bus ukmergiškio P. Šermukšnio rankose. Treneris su kiekvienu sezonu stipriai prisidėjo prie vis geresnės komandos subūrimo. „Olimpo“ rezultatai taip pat kyla į viršų, o šiais metais sudėtyje turint tiek potencialo ir net po kelis lygiaverčius krepšininkus vienoje pozicijoje, P. Šermukšniui bus atrištos rankos rungtynių metu taikyti įvairiausius taktinius sprendimus.

Ukmergės „Olimpas“ Regio-nų krepšinio lygoje debiutuos atidarymo rungtynėse spalio 20 dieną Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos sporto komplekse. RKL organizuojamos šventės metu vyks atrakcijos žiūrovams, pertraukėlių metu šoks „Žalgirio“ šokėjos.

Arūno ALEKSANDRAVIČIAUS ir Algimanto ČIŽOS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas