Senamiesčio pagrindinės mokyklos mokiniai ir kunigai A. Biniek bei R. Urbonavičius.

Jaunimas

Moksleiviai dalyvavo „Kačių baliuje“

Lina MAŽEIKAITĖ

Senamiesčio pagrindinės mokyklos moksleiviai dalyvauja neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) programoje „Kompiuteris ir dar kai kas“, kuriai vadovauja mokytoja Regina Ališauskaitė.

„Sužinoję, kad minint Pasaulinę gyvūnų globėjo Šv. Pranciškaus dieną Ukmergės šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už gyvūnų mylėtojus ir jų augintinius, dalyvauti šventėje nutarėme ir mes, NVŠ programos „Kompiuteris ir dar kai kas“ dalyviai. Tuomet dar nežinojome, kad mums šv. Pranciškus yra paruošęs ne vieną išdaigą. Užsiėmimų metu vaikai mokėsi atsiųsti elektroniniu paštu savo augintinių nuotraukas, kurie jų neturėjo, piešė, susipažino su Power Point programa, mokėsi įkelti savo nuotrauką, kurti pateiktį, bet svarbiausia, mokėsi katalikiškos laikysenos bažnyčioje šv. Mišių metu: pagarbaus kryžiaus ženklo, „Tėve mūsų“ maldos, ramybės linkėjimo ir kas visiems mums sunkiausia, klausytis tylos, nes tyla yra Dievo kalba. Vaikai labai stengėsi“, – pasakojo R. Ališauskaitė.

Šventės dieną mokiniai buvo palydėti iš mokyklos prie Švč. Trejybės bažnyčios parapijos namų, kur jų laukė Kultūros centro autobusiukas. Jis vaikus nuvežė į Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią ir parvežė atgal. Pasak vadovės, šv. Pranciškaus išdaigos prasidėjo, kai vaikai po trijų pamokų ėjo į renginį. Tie, kurie nedalyvavo šventėje, išeinančių klausinėjo, kur šie išsiruošė. Ir išgirdo paslaptingą atsakymą: „Mes einame į „Kačių balių“…

Kai moksleiviai susėdo į autobusėlį, jų laukė tikra staigmena. Pro langus išvydo kunigą, apsirengusį šv. Pranciškaus vienuoliniu rūbu – abitu, tarsi iš dangaus nusileidusį miesto centre. Supratę, kad jiems pakeliui, pakvietė nepažįstamąjį vykti kartu. Tai buvo brolis pranciškonas kunigas Andrzej Biniek, prieš porą metų atvykęs į Lietuvą iš Lenkijos. Tądien jis drauge su kunigu Robertu Urbonavičiumi koncelebravo šv. Mišias, pasakė homiliją.

R. Ališauskaitė pasidžiaugė, kad NVŠ programos „Kompiuteris ir dar kai kas“ mokiniai Deimantė ir Aurelijus aktyviai įsijungė į liturgiją: skaitė skaitinį ir bendruomeninę maldą. Šv. Mišių dalyviai ir jų augintiniai gavo palaiminimą, buvo pavaišinti saldumynais ir įsiamžino nuotraukoje.

Po Mišių Švč. Trejybės bažnyčios parapijos namuose NVŠ programos „Kompiuteris ir dar kai kas“ dalyviams vyko „Kačių balius“, kuriame dalyvavo ir brolis pranciškonas kunigas A. Biniek. Jis drauge su vaikais palaimino stalą. Aurelijus šiai šventei pagamino pagal savo receptą sumuštinius su tunu.

Vaikai sužinojo apie šv. Pranciškaus gyvenimą. Buvo rodomos skaidrės su vaikų sukurta pateiktimi ir kiekvienas pasakojo apie savo augintinį. Miglė šiai šventei sugalvojo žaidimų, atitinkančių tos dienos temą. Vaikai šurmuliavo, džiaugėsi ir nenorėjo skirstytis namo.

Iš svečio kunigo sužinojome apie Kaune, Petrašiūnų parapijoje, veikiantį Dienos centrą, į kurį renkasi panašaus amžiaus, kaip ir NVŠ programos „Kompiuteris ir dar kai kas“, vaikai, jis pakvietė bendrystei.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas