Parodos eksponatai.

Kultūra

Miškų urėdijai – parodos medalis

Spalio 6–8 dienomis Kaune, Aleksandro Stulginskio universitete, vyko devintoji miško, medžioklės, žūklės ir gyvulininkystės technologijų paroda „Sprendimų ratas 2016“. Ketvirtadienį atidarymo iškilmėse įteikti eksponatų vertinimo komisijos skirti apdovanojimai – medaliai ir diplomai. Vienas iš septynių medalių įteiktas Ukmergės miškų urėdijai. Šis garbingas apdovanojimas skirtas už profesionaliosios medžioklės tradicijų puoselėjimą.

Kaip skelbia organizatoriai, parodoje „Sprendimų ratas 2016“ dalyvavo per 100 firmų, asociacijų, organizacijų, apie 200 augintojų, gamintojų ir tautodailininkų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos, Estijos bei Baltarusijos. Bendras parodos plotas – 5 ha.

Lauko aikštėje buvo išdėstyti miško, žemės ir komunalinio ūkio technikos eksponatai. Aplinkos ministerijos stende buvo laukiami besidomintieji gamtosaugos aktualijomis, miškais, jų tvarkymu ir galimybėmis gauti ES paramą. Į lankytojams rūpimus klausimus atsakinėjo, konsultavo Miškų departamento specialistai. Iš visos Lietuvos suvažiavę jaunieji miško bičiuliai mažuosius parodos lankytojus kvietė piešti mišką, mokė jį pažinti.

Ukmergės miškų urėdijos ekspozicija.

Ukmergės miškų urėdijos ekspozicija.

Parodos dalyviai turėjo progą susipažinti su penkių miškų urėdijų pagrindiniais veiklos barais. Ukmergės miškų urėdija, administruojanti vieną stambesnių profesionaliosios medžioklės plotų, pristatė gerai prižiūrimą ir išplėtotą medžioklės ūkį. Vilniaus miškų urėdija, valdanti valstybinius miškus aplink sostinę, ekspozicijoje daugiausia dėmesio skyrė rekreacinei miškininkystei. Nemenčinės miškų urėdija, kuri šių metų pavasarį buvo pirmojo ir rekordinio nacionalinio miškasodžio epicentras, parodai pasirinko miško atkūrimo temą.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos ekspozicija parodos lankytojus viliojo medžioklės trofėjais, tolimų kelionių įspūdžiais. Taip pat čia buvo galima įsigyti medžioklės amunicijos ir atributikos, gaminių iš kaulo, odos, kailio. O žvejų ekspozicijoje buvo galima išvysti net ir gyvų laimikių.

Pirmą kartą parodoje pristatyta socialinio verslo ekspozicija, joje savo gaminius demonstravo verslios šalies kaimo bendruomenės ir kitos nevyriausybinės organizacijos.

Lankytojų laukė gausi įvairiausių gyvūnų ekspozicija – buvo galima pasigrožėti dekoratyviniais paukščiais, kailiniais žvėreliais, triušiais, avimis, alpakomis, poniais, žirgais.

Parodos metu surengta per dvi dešimtis seminarų. Kaip ir kasmet, dalyvius kvietė gausi ir įvairiaspalvė sodinukų, gėlių ir amatų mugė, vyko medžioklinių šunų pasirodymai, buvo galima išbandyti rankos ir akies taiklumą.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas