R. Lukošius.

Žmonės

Konkursą laimėjo R. Lukošius

Ketvirtadienį vyko atranka rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos vadovo pareigoms užimti. Konkurse dalyvavo vienas pretendentas – Rimvydas Lukošius. Jis ir pripažintas laimėtoju.

Naujasis vadovas pareigas pradės eiti, kai įstatymo nustatyta tvarka bus gautas atsakymas iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

Savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos vadovo kėdė laisva buvo nuo gegužės 31 dienos, kada šalių susitarimu iš pareigų buvo atleistas jos vadovas 63 metų Romaldas Račkauskas. Jis tarnybai vadovavo nuo 1999 metų liepos 8 dienos. Nuo birželio 1 dienos laikinai eiti vadovės pareigas buvo pavesta šios tarnybos specialistei Rimgitai Aleknavičienei.

Rugsėjį rajono savivaldybės administracija paskelbė konkursą užimti laisvas Priešgaisrinės tarnybos vadovo pareigas. Iš pretendentų buvo reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą; 3 metų vadovaujamo darbo patirtį ir 3 metų darbo patirtį ugniagesybos ir gelbėjimo srityje; turėti vairuotojo B, C kategorijų pažymėjimą; išmanyti priešgaisrinių tarnybų darbo organizavimą, priešgaisrinės apsaugos politiką, finansų, personalo valdymą, įstaigos administravimą reglamentuojančius teisės aktus, gebėti juos taikyti praktikoje. Taip pat reikėjo pateikti įstaigos vadovo veiklos programą.

Atranką laimėjęs 59 metų R. Lukošius iki šių metų rugpjūčio 25 dienos buvo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas. Beveik 34 metus rajono ugniagesių kolektyvui vadovavęs ukmergiškis į atsargą išėjo savo noru.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • jasius :
    zadejo but savanoriu greit keicia nuomone
  • jasius :
    tokiem vieta prie anuku kai pensininkai dirba iki mirties tai jaunimas bega apelsinu skint
  • savi :
    o kaip kitaip.siltos vietos tik saviems,jaunimas juk emigruoja
  • Cha :
    Karalius mirė – tegyvuoja karalius! Cha, cha, cha!!! Šeimyninė ranga, kol tėtukas buvo PGT viršininku dukra laikė darbo vietą. Įdomu kaip dabar bus, juk dukra gausis tiesioginiame pavaldume??? Interesu konfliktas..., na bet manau į tai bus užsimerkta. Taip pompastiškai išėjo, ilsėtųsi jau...
  • 2016 :
    Tai taip ir daroma, atsibodo senas darbas, paprasai pazystamo savibleboj, kad tyliai sukurtu nauja etata, kuris nei buvo nei yra reikalingas, sudalyvauji vienas konkurse, ir silta kede tau jau po uzpakaliu. Taip taupomi savivaldybeje pinigai. Apgailetina...
  • Jonas :
    Ne veltui išėjo, konkursas jau buvo suplanuotas :)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas