Asociatyvinė nuotrauka. Pixabay.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Kaip turistams pasiekti lankytinas Ukmergės vietas?

Ukmergėje gyvenantis Jonas teiravosi, kodėl rajone nesirūpinama turistais: „Važiuojant keliu pro Kopūstėlius nėra jokio ženklo, kur sukti, kad pasiektum Moko akmenį, Žuvintės šaltinį ar Sukinių piliakalnį. Ne kartą esu sutikęs kelio ieškančius žmones. Kodėl taip yra?“

Rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Širmenė teigė, kad skaitytojo minėti lankytini objektai yra dalis patrauklaus turistinio maršruto, jungiančio keturis kaimyninius Ukmergės, Molėtų, Širvintų ir Švenčionių rajonus. Susipažinti su maršruto žemėlapiu, jame esančiais lankytinais objektais ir suplanuoti savo laisvalaikio kelionę galima aplankius maršruto internetinę svetainę www.vaziuokdviraciu.lt . Čia pateiktame maršruto žemėlapyje kelias iš Ukmergės miesto link šių lankytinų objektų veda Linų gatve, pro „Bugenių“ stovyklavietę, tolyn mišku Šventosios upės pakrante. Ši maršruto atkarpa savivaldybės lėšomis šiemet buvo paženklinta medinėmis nuorodomis.

„Yra keletas kelių, vedančių link šių objektų, tačiau turistai, naudodamiesi maršruto žemėlapiu, dažniausiai keliauja būtent minėta atkarpa, tad ji ir buvo paženklinta pirmiausia. Anksčiau buvusią, deja, suniokotą nuorodą asfaltuotame kelyje prie Kopūstėlių kaimo planuojame atnaujinti kitų metų pavasarį“, – informavo specialistė.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • 2016 :
    Toks jausmas, kad turistai aplenkia musu miesta del kreivu, doubetu gatviu bei saligatviu. Aplinkiniai miestai jau nepalyginamai graziau atrodo ir yra kurkas patrauklesni turistams....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas