Varžytuvių organizatoriai su V. Kabošiumi.

Jaunimas

Išrinkti geriausi jaunieji policijos rėmėjai

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Išrinkti geriausi Ukmergės rajono policijos komisariato jaunieji policijos rėmėjai.

Jų veiklą kuruojanti rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė džiaugiasi, kad pareigūnams talkinančio jaunimo gretos Ukmergėje sparčiai auga. Jaunuoliai aktyviai dalyvauja įvairiuose renginiuose, susitikimuose, mokymuose bei kartu su pareigūnais vykdomose prevencinėse priemonėse. Tad draugiškose varžytuvėse dėl pripažinimo geriausiuoju dalyvių taip pat nestigo. Savo jėgas išbandyti panoro per 30 jaunųjų policijos rėmėjų.

Varžytuvių organizatoriai su V. Kabošiumi ir L. Petrikaite (nuotrauka apačioje).

Varžytuvių organizatoriai su L. Petrikaite.

Teisinis jų išprusimas buvo patikrintas žinių rungtyje. Konkursą organizavę pareigūnai įvertino ir moksleivių dėmesingumą. Po šios rungties visiems teko smagiai pajudėti. Kliūčių ruožas tapo tikru išbandymu, mat net ir oro sąlygos nebuvo palankios: rudeniškas vėjas, lietus ir šlapia žolė apsunkino trasos įveikimą. Sėkmingai susidoroję su užduotimis moksleiviai ruošėsi taktikos rungčiai. Jos metu buvo inscenizuotas įvykis. Dalyviai, gavę radijo stoteles, turėjo bendrauti su pajėgų valdymo centru bei reaguoti, priimti sprendimus ir taip pajusti policijos patrulio darbo skonį.

Susumavus rezultatus paskelbti pirmų vietų laimėtojai. Geriausiu Ukmergės rajono jaunuoju policijos rėmėju išrinktas Vakaris Kabošis, o tarp merginų geriausia pripažinta Lijana Petrikaitė. Šie moksleiviai nugalėtojais tapo antrus metus iš eilės. Kaip ir pernai, jie Ukmergei atstovaus Vilniaus apskrities geriausio jaunojo policijos rėmėjo konkurse.

Po varžybų jaunieji policijos rėmėjai kartu su kuratore susitiko pabendrauti, aptarti šių metų darbo planus. Į susitikimą buvo pakviestas policijos veteranas Georgijus Smoliakas. Buvęs pareigūnas dirbo Kriminalinėje policijoje nusikaltimų, susijusių su narkotinėmis medžiagomis, tyrimo srityje. Moksleiviams jis skaitė paskaitą apie narkotikų žalą ir ypač sudomino pasakojimu apie savo darbą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas