Asociatyvinė nuotrauka. Freeimages.com nuotr.

Nuomonių telefonas

Skundėsi, kad gyventi trukdo savanorių priglausti beglobiai šunys

Geologų gatvėje gyvenanti moteris skundėsi, kad jos kaimynystėje, 13 numeriu pažymėtame name, viešosios įstaigos „Klajūnas“ savanoriai laiko beglobius šunis. „Nebeįmanoma gyventi“, – tikina ji. Moters teigimu, šunys nuolat loja, pabėgę aplinkiniams iškapsto ar ištrypia daržus, tuštinasi, kur papuola, o paskui jų išmatos sumetamos į bendroms atliekoms skirtą konteinerį. „Nejaugi taip galima? Tegu gyvūnų globėjai pasiima iš čia tuos šunis“, – piktinosi ji.

Susisiekus su VšĮ „Klajūnas“ vadove Ilma Germaniene ji patvirtino, kad nurodytu adresu išties gyvena šios įstaigos savanorė. „Šiuo metu šioje vietoje yra trys šunys, kurie yra vedžiojami, šeriami du kartus per dieną“, – sakė I. Germanienė. Ji teigė, kad tie šunys – tokie pat, kokie auga kiekviename kieme. Jie aploja praeinančius, džiaugiasi ateinančiais. Šunų, ir ne po vieną, laiko ir kiti šios gatvės gyventojai.

Gyvūnų globos įstaigos vadovė teigė su nepatenkinta kaimyne jau turėjusi reikalų: „Kalbant apie pačią kaimynę, galėčiau pasakyti, kad pas ją yra apsilankiusi policija. Kodėl? Ji grasino mūsų savanoriams, jog išnuodys šunis. Savanoriai ne kartą ir ne du netgi yra pastebėję šią moterį svetimame kieme landžiojančią po malkinę ar sandėliuką.“ I. Germanienės teigimu, buvo atvejų, kai teko rasti gyvūnus įbaugintus ir primuštus, kartais atsegtus nuo pavadžio ir paleistus. Vienas mažas šunelis esą dingo. Moters pasakojimu, nors šunys gauna vienodą ir kokybišką pašarą, buvo situacija, kai jie tarsi kažkuo apsinuodijo – vėmė, viduriavo. „Nežinau, gal čia tiesiog sutapimas“, – nebuvo linkusi kažko kaltinti ji. „Kaimynė iš policijos pareigūnų yra gavusi žodinį įspėjimą už tai, kad be leidimo vaikšto svetimoje teritorijoje. Jai buvo pasakyta, kad jeigu toliau taip elgsis, vien žodiniu įspėjimu apsieita nebus“, – komentavo I. Germanienė.

Norite pasidalinti savo mintimis ar sužinoti atsakymą į Jums rūpimą klausimą? Laukiame Jūsų laiškų el. paštu gzeme@gzeme.lt arba skambučių tel. nr. 8 605 19 277.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • sun :
    man isvis keista ta klajuno veikla. paramos prasoma ir pan., o kur patalpos normalios? kur ziuri atitinkamos instancijos. bepigu dabar suversti tai moteriskei bedas, kai ji pati ne sventoji, o ka atsakytu, jei skustusi tvarkingas zmogus? o siaip tai tikrai keista, kakoti sunims neleidziama, bet siuksliadezeiu kakoms mesti niekur nera? tai kur deti, i kisene kisti? ir namo parsinesus, kur deti? i buitinius gi negalima.
    • Anonimas :
      Sun, jei tikrai norėtumėte ir rūpėtų, tai pasidomėtumėte plačiau apie Klajūno veiklą ir žinotumėte, kad patalpos yra Antakalnyje III. Šmeižti visada visi gali, vietoj to, kad pasidomėti pirma ir išsiaiškinti.
  • regina :
    Esu pasibiaurejusi ta moteriske pritariu komentarui....geriau ponia paziurekite atidziau i savo darza ar jau nebeturit gyvenime problemu kad tik beliko skusti ir skusti GEDA...GEDA....as kaip krastiete esu tokiais zmonem pasipiktinusi
  • Anonimas :
    Visad atsiras toks daiktas , kuris visada ir viskam yra priesas .. Tu ant ausu vaiksciok , bet tokiems neitiksi... Apie kurvas nesnekesiu . Patiko tik viena . Sudai surenkami ir metami i bendra konteineri.... Bl.... O kur atskiri konteineriai Ukmergeje ? Baudom grasina o tam skirtu siuksliadeziu nestato.... Niekada nerinkau ir nerinksiu , nes ant konteineriu parasyta - BUITINES ATLIEKOS !!!! Komunalininkai mane irgi gali nubausti , uz ne toki imesta turini.. Tai va , mielieji......

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas