Prie gausaus sveikuoliško stalo.

Sveikata

Gyvenimo rudens sveikatingumo popietė

Jolita STANKAITIENĖ

Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) Ukmergės skyriaus pirmininkė

Ukmergės samariečiai garbaus amžiaus gyventojus pakvietė kartu paminėti Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną. Šia proga prisiminta, kad kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo to, kiek jam metų, yra nuostabus ir nepakartojamas. Todėl visuomenės pareiga – gerbti senolius, jų patirtį, padėti jiems. Juk kuo labiau šie žmonės bus vertinami, tuo labiau jie pasitikės savimi, drąsiau imsis veiklos, tobulins įgūdžius ir kompetenciją, kurios reikia pilnaverčiam gyvenimui.

Senėjimo patirtis liudija, kad būtina skirti dėmesio savo sveikatai, nes tai – vienintelis būdas būti laimingiems. Apie sveiko senėjimo galimybes, so-cialinio aktyvumo poreikį susitikimo metu kalbėjo viešnios – Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus vyresnioji specialistė Vitalija Motiejūnienė ir Ukmergės rajono ligoninės Klinikinės diagnostikos laboratorijos vedėja Nijolė Pakonienė. Jos patrauklia forma, viktorinomis, psichologiniais ir žaidimo testais, skrajutėmis, bukletais ir kitomis interaktyviomis smegenų mankštos priemonėmis suteikė žinių apie sveikos gyvensenos motyvaciją. Taip pat buvo kalbama apie vitamino D stoką vyresnio amžiaus žmonėms, informuojama apie atliekamus vitamino D koncentracijos organizme tyrimus.

 Nepamiršta ir gydomųjų augalų tema. Be to, kiekvienas renginio dalyvis dovanų gavo pelynų tinktūros, samarietės vaišino putino uogų sultimis, šalavijo lapų traškučiais…

Samariečiai, ruošdamiesi šiai dienai, augino prieskonius, vaistažoles, jas pakavo į indelius, kuriais renginio metu vieni su kitais pasidalino. Likusias vaistažoles ir prieskonius nutarėme padovanoti vienišiems senjorams. Visiems dalyviams labai patiko degustuoti vegetariškus patiekalus, keistis jų gaminimo receptais.

Renginio pabaigoje neapsieita be netikėtumo – samarietė Aldona Petruško atliko performansą, persikūnydama į žemaitį, atsidūrusį sostinėje, bei Raseinių Magdę, kuriai ne viskas gyvenime gerai klostėsi…

Ši šventiška popietė sušildė pagyvenusių žmonių širdis, visi liko patenkinti puikiai praleistu laiku, įgytomis naujomis sveikatos žiniomis ir patirtais maloniais įspūdžiais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas