UAB „Ukmergės šiluma“ direktoriui V. Pakniui jau ne kartą tenka teisintis dėl prie Makio ežero esančios poilsiavietės.

Aktualijos, Naujausi

Ginčai dėl poilsiavietės: pagrįsta kritika ar šmeižto kampanija?

Ketvirtadienį rajono Tarybos posėdyje dalyvavo 20 narių. Į posėdį neatvyko Arūnas Jasaitis, Romas Pivoras, Algirdas Kopūstas, Andrius Kalesnikas ir Nijolė Giedraitienė.

Priekaištai – šilumos tiekėjams

Prieš prasidedant posėdžiui į Piliečių tribūną lipo Ukmergės miesto bendruomenės pirmininkas Julius Kazėnas ir ukmergiškis Mindaugas Mykolas Tamošiūnas.

J. Kazėnas kalbėjo apie šildymo kainas. Jis sakė, kad nuolat skelbiama apie šilumos kainų mažėjimą, ir klausė, koks šiame procese yra UAB „Ukmergės šiluma“ indėlis, nes iš esmės šildymo išlaidos mažėja dėl atpigusių dujų. J. Kazėnas taip pat samprotavo, jog šios savivaldybės įmonės valdyboje yra per mažai narių.

M. M. Tamošiūnas taip pat palietė šildymo klausimus. Anot pasisakiusiojo, į butus tiekiamos šilumos temperatūra yra nepakankama, ir pagrasino, kad jei ir šį sezoną kambaryje bus mažiau kaip 18 laipsnių, už šildymą niekas nemokės. Jis taip pat teigė, jog gegužės mėnesį, jau žydint sodams, šildoma tiek pat, lyg lauke būtų 22 laipsniai šalčio.

Ukmergiškis siūlė, jog nustatant šilumos kainas pirmiausia reikia sudaryti darbo grupę, kuri paskaičiuotų, kokie turėtų būti mokesčiai už šildymą, šiuos skaičius patvirtinus Savivaldybės tarybai, jie būtų pateikiami Valstybinei energetikos ir kainų kontrolės komisijai.

Pagrasino, jog kreipsis į teisėsaugą

J. Kazėnas Piliečių tribūnoje pasisakė ir praėjusiame, rugpjūčio mėnesį vykusiame, rajono Tarybos posėdyje. Tuomet jis kėlė klausimą dėl UAB „Ukmergės šiluma“ valdomos poilsiavietės prie Makio ežero ir ten esančios pirtelės. Pasak J. Kazėno, jis pats ten apsilankęs ir pamatęs, jog „viskas kaip senais gerais laikais – baliai, festivaliai tęsiasi. Krykštauja žavūs moteriški balsai, ežere plaukioja valtis, kūrenasi pirtis ir t. t.“ J. Kazėnas pareikalavo informuoti visuomenę apie padėtį, pranešti, kaip eiliniam žmogui ten pakliūti, išsimaudyti.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius V. Paknys.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius V. Paknys.

Ketvirtadienį į šiuos klausimus atsakė UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys. Jis paaiškino, kad bendrovei poilsiavietė priklauso nuo 1980 metų, kai įmonės pavaldumo statusas buvo kitas. Anot direktoriaus, turimu turtu reikia rūpintis, todėl UAB „Ukmergės šiluma“ minimaliomis sąnaudomis tvarko poilsiavietę. Jos priežiūros išlaidos per metus sudaro apie 650 eurų. Tai – tik būtiniausi mokesčiai: nekilnojamojo turto, žemės nuomos ir už sunaudotą elektros energiją. Tačiau šie pinigai neįskaičiuojami į gyventojams tiekiamos šilumos ir vandens kainas, išlaidos dengiamos iš įmonės pelno.

„Nevykdomos jokios naujos statybos, rekonstrukcijos, kapitalinis remontas. Patalpos ir aplinka prižiūrimi įmonės darbuotojų, taip pat organizuojant bendrovėje dirbančių žmonių talkas“, – teigė pranešėjas.

Anot jo, eksploatuoti poilsiavietę naudinga ir 43 jos darbuotojams, ir įmonei: bendrovė gali ne pinigine išraiška paskatinti darbuotojus suteikdama jiems galimybę nemokamai pailsėti.

Jis paneigė, jog poilsiavietė nuomojama pašaliniams asmenims.

Kalbėdamas rugpjūčio mėnesį vykusiame Tarybos posėdyje J. Kazėnas užsiminė ir apie tai, jog viskas yra nufilmuota. Šį filmuką V. Paknys įvertino kaip surežisuotą, kuris buvo kuriamas pažeidžiant viešąją tvarką – lipant per tvoras. „Tuo metu ramiai poilsiavo įmonės darbuotojų šeima, nevyko „nei baliai, nei festivaliai“, – aiškino vadovas.

Anot direktoriaus, per pusantrų metų, kai jis vadovauja įmonei, nei J. Kazėnas, nei kiti miesto bendruomenės nariai į jį arba bendrovę nė karto tiesiogiai nesikreipė nei žodžiu, nei raštu, jokių klausimų nepateikė. V. Paknys patikino, kad jei būtų tai padarę, gautų kompetentingų institucijų argumentuotus ir tikslius atsakymus. „Kviečiu miesto bendruomenės vadovus konstruktyviai bendradarbiauti, nutraukti vykdomą šmeižto ir melo kampaniją, priešingu atveju įmonė bus priversta kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl jos reputacijos žeminimo“, – pagrasino V. Paknys.

Lauks Europos Sąjungos paramos

Rajono Tarybos nariai pritarė, kad būtų kreipiamasi dėl Europos Sąjungos fondų lėšų skyrimo projektams vykdyti.

Bus teikiama paraiška dėl paramos projekto „Pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcija ir plėtra Ukmergės mieste“ įgyvendinimo. Bendra projekto vertė – 226 074 Eur, iš jų – 192 163 Eur – ES paramos lėšos, 33 911,18 Eur – savivaldybės indėlis. Už šias lėšas numatoma atlikti Vilniaus gatvės pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukciją, taip pat dviračių eismo juostų įrengimo ir ženklinimo darbus kitose Ukmergės miesto gatvėse.

Su europinių lėšų pagalba tikimasi vykdyti ir projektą „Taujėnų miestelio viešosios infrastruktūros gerinimas ir plėtra“. Bus atnaujintas Ukmergės gatvės apšvietimas, sutvarkyti Ukmergės ir dalies Užugirio gatvių šaligatviai, įrengtas pėsčiųjų-dviračių takas Sodų gatvėje, kuris sujungs Taujėnų miestelį ir Taujėnų kaimą, sutvarkyta aikštė prie Nepriklausomybės paminklo, Ukmergės ir Šviesos gatvių sankirtoje įrengta laisvalaikio ir poilsio erdvė su vaikų žaidimo aikštele.

Šiam projektui vykdyti numatomas lėšų poreikis – 250 000 Eur, iš jų 200 000 Eur – ES paramos lėšos, 50 000 Eur – savivaldybės indėlis.

Dar vienas tiek pat lėšų pareikalausiantis projektas – „Vidiškių miestelio viešosios infrastruktūros gerinimas ir plėtra“.

Vykdant darbus bus sutvarkytas ir pritaikytas kultūrinei veiklai buvusios Vidiškių ambulatorijos pastato antras aukštas (apie 275 kv. m). Čia iš avarinės būklės pastato persikels Ukmergės kultūros centro Vidiškių filialas.

Trijų projektų – „Siesikų miestelio viešosios infrastruktūros gerinimas ir plėtra“, „Dainavos gyvenvietės viešosios infrastruktūros gerinimas ir plėtra“ ir „Želvos miestelio viešosios infrastruktūros gerinimas ir plėtra“, vykdymui reikalingas lėšų poreikis – po 211 456 Eur, iš jų – 169 165 Eur – ES paramos lėšos, 42 291 Eur – savivaldybės indėlis.

Numatoma sutvarkyti Siesikų miestelio viešąją infrastruktūrą: atnaujinti Laisvės ir Nepriklausomybės gatvių apšvietimą, rekonstruoti Laisvės, Nepriklausomybės ir Draugystės gatvių šaligatvius, sutvarkyti skverą prie Nepriklausomybės paminklo, šalia ambulatorijos įrengti laisvalaikio ir poilsio erdvę su vaikų žaidimo aikštele.

Dainavos gyvenvietėje bus sutvarkyta centre esanti Algirdų aikštė, jos apšvietimas, privažiavimas prie viešųjų pastatų – mokyklos, parduotuvės, kultūros namų. Aikštės centre planuojama įrengti žaliąją poilsio zoną, kurioje būtų pėsčiųjų takai, sutvarkytos vejos ir želdynai, vaikų žaidimo aikštelė.

Želvoje bus atnaujintas Vilniaus ir Šešuolių gatvių apšvietimas, įrengtas parkinis apšvietimas prieš kultūros namus ir skvere, rekonstruoti šaligatviai J. Vaišučio, A. Smetonos, Šešuolių gatvėse, sutvarkyta autobusų stotelė su prieigomis (įrengtas stotelės paviljonas, tualetas), rekonstruota Molėtų gatvės atkarpa sutvarkant privažiavimą prie senelių namų.

Pritarė kandidatūroms

Savivaldybės tarybos nariai pritarė rajono Švietimo tarybos pateiktoms kandidatūroms suteikti Ukmergės rajono geriausio metų mokytojo vardą.

Ukmergės rajono geriausio 2016 metų mokytojo vardas suteiktas Jono Basanavičiaus gimnazijos fizikos mokytojai Marinai Aukštuolienei, Sporto centro sporto mokytojui Artūrui Sakui, Antano Smetonos gimnazijos anglų kalbos mokytojai Daivai Vaišvilienei.

Geriausi metų mokytojai bus pasveikinti Tarptautinės mokytojų dienos proga, įteikiant jiems 10 BMA (355 Eur) dydžio premijas.

Tarptautinė mokytojo diena kasmet švenčiama spalio 5-ąją.

Dainiaus VYTO ir redakcijos archyvo nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • nemo :
    O kai vysit Vyda,tai išvysit ir visus įmonėje dirbančius žmones,kaip taip nutiko "Miesto energijos" "išrūkymo"laikais ir ar bus karštų kibinų?
  • Piratas :
    Ne varna, o papuga tupinti ant savo seimininko peties.
  • Julius Kazėnas :
    V. Paknio kalba išklausykite paspaude ant rodyklės Vocaroo. Žmogaus kuriam Dievas atėmė protą kalba. Jis turbūt nesusigaudo, kad tai ne jo privati įmonė, o savivaldybės UAB kuri priklauso mums visiems rajono gyventojams. Tai jau yra teisiniai klausimai, kuriuos turi tirti Savivaldybė ir tikrai Finansinių nusikaltimų ir kitos tarnybos. Taip nusišnekėti gali tik toks vadovas kuriam mes ukmergiškiai esame visiški dziunguliukai. Jei rajono savivaldybės taryba savaitės bėgyje nesiims priemonių suvaldyti šį direktorių tai tikrai jau aš perduosiu visa medžiaga teisėtvarkos organams. Tai yra ciniško elgesio su Ukmergės žmonėmis viršūnė. Ukmergiečiai, kad pasinaudoti pirtimi moka už 4 eurus, V. Paknio chebra nieko ir dar šašlykinė, vandens dviračiai, namas vagonėlis, sporto aikštynas ir t.t. Trūksta žodžių, kad tai daro buves meras, dabar darbo partijos dėka užpakali besišildantis ,, Ukmergės šilumoje“ už mūsų pinigus ir dar sakantis, kad kai norime išmėžti šita taip nenusipelniusi, o besipelnyjanti iš mūsų žmonių veikėja girdi šmeižiam. Žinai taip gali sakyti žmogėnas kuriam jau ant visų DZIN. Vidai, už tokį tavo elgęsi reikia vyti tave, taigi tu lygiai elgiesi, kaip ,, Vilniaus šilumos“ šulai, negi tu galvoji, kad ukmergiškiai bukesni. Išvijom panevėžiokus, vysim ir tave jei pats nesusiprasi. Nuo kada tavo ,,veiklos“ nesakau daugiau atskleidimas yra šmeižtas. Nu, nu. Galvok. Turbūt pamenate, kaip penktoje reportažų ciklo "Man ne DZIN" nusprendėme pasidomėti "garsiąja" pirtele prie Makių ežero. "Nuvykus liepos 16 dienos pavakarę prie Makių ežero pakrantėje stovinčios pirtelės, jau iš toli pamatome ten stovinčius tris automobilius (pastaba: redakcijai automobilių numeriai žinomi), privažiavus arčiau, užklumpame besimaudančius poilsiautojus, kurie, kaip matyti iš netoliese įrengtos palapinės, atrakinto vagonėlio ir namelio, čia įsikūrę gal net ne vienai dienai. Norėtume paklausti gerb. UAB "Ukmergės šiluma" direktoriaus Vydo Paknio, kas tą dieną naudojosi pirtele, kiek sumokėjo ir kaip tai gali padaryti eilinis ukmergiškis, panoręs taip pat pasivanoti pirtelėje ant nuostabaus ežero kranto." Ir štai po dviejų mėnesių, 2016 metų rugsėjo 29 dieną, tarybos posėdžio metu, pagaliau sulaukėme gerbiamo UAB "Ukmergės šiluma" direktoriaus V. Paknio atsakymo. Atsakymo I dalis lyg ir suformuluota tvarkingai, teisingai, atrodo kaip ir viskas aišku, tačiau vėliau netikėtai prasidėjo pats įdomumas. Paaiškėjo, kad visas laidelės Man ne DZIN video surežisuotas (nors pasakykite, kur matote režisūrą? pateiktas grynas video, ką matėme, tą nufilmavome), taip pat paaiškėja, kad gerbiamas V. Paknys matė tą dieną net daugiau nei mes: pasirodo ten buvo ir vaikų (kurie, pasak jo, žaidė palapinėje), kažkokiu įdomiu būdu vakare ir pavėsyje, ten buvusios šeimos moterys sugebėjo degintis, net automobilių numeriai, pasak V. Paknio, laidelei Man ne Dzin pasirodė mistiniai, nors jokios mistikos Man ne Dzin komanda ten net nebandė įžvelgti. O pabaiga tai apskritai pritrenkė..... Visa ši atsakymo antra dalis ir paskatino sukurti antrą reportažo apie Makių pirtelę dalį.... Skaitytojams siūlome taip vadinama V. Paknio šmeižta ar reportažą žiūrėti: www.vilkmerge.eu, arba ww.vilkmerge.lt. P.S. Radau D. Varno, savivaldybės tarybos ūkio komiteto pirmininko komentarą kuriame jis skaito, kad mes šmeižiam jo partijos draugelį, o ne mato pažeidimo ir eilinių žmonių apiplėšimo, ir dar sako leiskit jį į Seimą tai jis mūsų interesus gins. O sodoma gomora nuo tokiu gynėjų, greičiau net šviesių paros metų balsuodamas apiplėš. Ką begalių pridėti: varna sūri snape turėjo, karktelėjo ir jis iškryto, Dariui panašiai: išsižiojo ir nesamonė dribt ir apsidirbo ir mus apdirbo.
  • Anonimas :
    keturesdesimt metu kaip Vidiskiu mestelio Liepu ir Taikos gatves gyvena dulkese,kiek buvo seniunu niekas nesiima isasfaltavimo,mat valdziai nereikia gyventi ten kur dulka
  • Anonimas :
    Kodel valdžia nerekonstruoja judriausių Vasario 16 ir Smetonos g.Bijo apkaltinimo patriotiškumu?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas