Baseine yra keturi plaukimo takeliai.

Aktualijos, Naujausi

Baseinas vėl lepina vandens pramogų mėgėjus

Praėjusį penktadienį, po vasaros sezono pertraukos, „Šilo“ pagrindinės mokyklos baseinas vėl atvėrė duris.

Didelių pasikeitimų ar naujovių baseino lankytojai šiemet nepamatys, buvęs inventorius ir teikiamos paslaugos išlieka tos pačios. Vandens pramogų mėgėjų laukia baseinas bei trijų pirčių kompleksas: garinė, turkiška ir sauna.

Baseino darbo laiką stengiamasi derinti prisitaikant prie gyventojų poreikių. Darbo dienomis sudarytos sąlygos paplaukioti prieš darbų pradžią. Žmonės kviečiami naudotis baseinu nuo 6.45 iki 7.45 val. Taip pat nepamiršti ir vakarinėje pamainoje, nuo 14 valandos, dirbantys gyventojai. Nors tuo metu baseine būna mokinių, jiems vietos tikrai atsiranda. Vėliau vandens mėgėjai priimami jau pasibaigus pamokų laikui – nuo 16 iki 21.30 val. Savaitgalį baseinas veikia nuo 12.30 iki 21.30 val.

„Šilo“ pagrindinės mokyklos direktorius Leonas Žuklys sakė, kad didžiausią lankytojų dalį sudaro moksleiviai, tačiau paplaukioti ir pasikaitinti pirtyse mėgsta ir vyresni žmonės. Baseinu stengiamasi sudominti šeimas. Tam yra sudaryta gana lanksti kainų sistema. Pavyzdžiui, dviejų valandų plaukiojimas baseine su kaitinimusi pirtyse suaugusiam kainuoja 4,6 euro. Tuo tarpu dviem suaugusiems ir vaikams ši paslauga kainuoja 7,5 euro plius 1 euras už kiekvieną vaiką. „Džiaugiamės, kad išlaikėme tokias pat kainas kaip ir praėjusiais metais“, – kalbėjo direktorius.

Sauna.

Sauna.

Pamokų metu baseinas priima rajono mokinius iš visų mokyklų, jie gali naudotis paslaugomis visiškai nemokamai. Daug jaunimo į baseiną atveda ir Ukmergės sporto centras.

Anot L. Žuklio, pastaruosius keletą metų lankytojų skaičius išlieka labai panašus. Tarp vandens paslaugas mėgstančių yra daug nuolatinių klientų. Baseinui neabejingi yra ir rajono valdžios atstovai.

Savo darbuotojus lepina ir rajono įmonės. Takelius dvylikai žmonių yra išsinuomoję bendrovės Ukmergės pieninė, „Stansefabrikken“, „Ukmergės gelžbetonis“, „Umega“. „Šie takeliai visuomet pilni, žmonės džiaugiasi ir noriai naudojasi tokia darbdavio suteikta galimybe“, – pabrėžė V. Žuklys.

„Šilo“ pagrindinės mokyklos baseinas pirmą kartą duris atvėrė 1988

Turkiška pirtis.

Turkiška pirtis.

metais, kai buvo pastatyta mokykla. Dėl įvairių priežasčių jis buvo ne kartą uždarytas, o jo veikla stabdoma. 2009 metais gavus Europos Sąjungos finansavimą „Šilo“ baseinas buvo pradėtas renovuoti. 2011-aisiais lankytojų laukė jau visiškai atsinaujinęs statinys. Apšiltinti pastato stogas, sienos, grindys, pakeisti langai, durys. Taip pat sutvarkyta fojė, persirengimo kambariai, baseinas pritaikytas neįgaliesiems. Per keletą metų įrengtos ir pirtys.

25 metrų ilgio ir 12 metrų pločio baseinas turi keturis plaukimo takelius. Jame vienu metu gali maudytis 48 žmonės

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Baseine vandens yra, tuo ir pasidžiaugti:)
  • Anonimas :
    kiekvieno teise rinktis
  • Vacys :
    Anyksciuose siltesnis baseinas. Plius nera valytoju kurios ne tik kad nemoka bendraut,bet kaip sakant apsaugot viespatie.
    • Anonimas :
      tai tu pas valytoja ateini ar i baseina
  • nuodas :
    hlorke

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas