Dainiaus VYTO nuotrauka

Kriminalai

Ugniagesiai praktikavosi gelbėti skęstančiuosius

Šią savaitę ukmergiškiai, ėję ar važiavę tiltu per Šventąją, paupyje stebėjo gaisrinius automobilius, prie vandens susibūrusius ar upėje plaukiančius ugniagesius gelbėtojus.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos trečios pamainos vadas Ramūnas Stankevičius „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad keturias dienas prie Šventosios vyko praktiniai užsiėmimai. Juose paeiliui dalyvavo visų keturių pamainų komandos. Užsiėmimams vadovavo laikinai tarnybos viršininko pareigas vykdantis Dainius Vyšniauskas.

„Ugniagesiai gelbėtojai ne tik gesina gaisrus, atlieka įvairius gelbėjimo darbus. Jiems nuolat rengiami praktiniai ir teoriniai užsiėmimai. Šįkart pagal grafiką buvo numatyti praktiniai užsiėmimai „Gelbėjimo darbai vandenyje“. Jie vyko Šventosios upėje, prie baidarių prieplaukos“, – sakė pamainos vadas.

Gelbėtojai, vilkėdami naro kostiumais, su manekenu praktikavosi iš vandens traukti skęstančiuosius, taip pat ieškoti skenduolio, vandenyje atlikti kitus gelbėjimo darbus.

Ugniagesių praktiniai mokymai sulaukė nemažo praeivių dėmesio. Kai kurie žmonės, išvydę prie upės gelbėtojus, manė, jog įvyko nelaimė, ir norėjo išvysti gelbėjimo operaciją iš arčiau. Tad ant kranto nuolat būriavosi stebėtojų.

R. Stankevičius pažymėjo, jog gelbėtojai praktikuojasi ne tik vandenyje. Rengiami praktiniai užsiėmimai, kuriuose gilinami įgūdžiai atlikti gelbėjimo darbus autoįvykiuose, iš sulamdytų automašinų vaduoti žmones ir t. t.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas