AUTORIAUS nuotr.

Sportas

„Spartakas“ grįžo į pergalių kelią

Sekmadienio popietė buvo džiugi miesto stadione susirinkusiems futbolo fanams. Ukmergės „Spartakas“ šventė pergalę prieš svečius iš Vilniaus. Rezultatu 1:0 nugalėta „Ave.ko“.

Saulėtas ir šiltas oras į stadioną padėjo surinkti nemažai sirgalių, tačiau tai aikštės šeimininkams negarantavo lengvo žaidimo. Pirmas kėlinys žiūrovus vertė aikčioti ne tiek dėl savų žaidėjų sėkmingų atakų, kiek dėl vos įvarčiais nepasibaigusių varžovų sukurtų momentų. Per pirmąsias dešimt minučių vilniečiai sukūrė dvi ypatingai pavojingas atakas. Pirmosios jų metu puolėjas atsidūrė prieš „Spartako“ vartininką ir smūgiuodamas pataikė į virpstą. Kamuolys riedėjo vartų linija ir, nors varžovų atsarginiai jau buvo pradėję džiūgauti, atsimušęs į kitą skersinį tinkle nesuspurdėjo. Praėjus kelioms minutėms šeimininkų vartų konstrukcija buvo dar kartą sudrebinta po galingo vilniečių smūgio galva.

Atlaikę pirmąjį kėlinį ukmergiškiai susiėmė ir antrajame perėmė rungtynių kontrolę. Svečiai negavo jokios erdvės, o „Spartakas“ buvo pasiryžęs įmušti įvartį. Atakos sekė viena po kitos, kol galų gale Tomas Bielickas taikliu smūgiu pakėlė ant kojų stadiono tribūnoje sėdėjusius žmones. Pergalę nulėmė ne tik įvartis, bet ir sėkmingas mūsų vartininko Nerijaus Kačinsko žaidimas rungtynių pabaigoje. Didelėmis pajėgomis puolę vilniečiai paskutinėmis minutėmis turėjo idealią progą išlyginti rezultatą. Puolėjo, išbėgusio vienas prieš vieną su vartininku, dvikovą laimėjo pastarasis, nukreipęs smūgiuotą kamuolį virš vartų.

Po sunkiai pradėto antro varžybų rato „Spartakui“ pergalė buvo kaip niekada reikalinga, nes iki to užfiksuotos dvejos lygiosios ir techninė pergalė neatvykus varžovams tikrai nebuvo tai, ko ekipos žaidėjai bei sirgaliai tikėjosi. Sužaidus 15 rungtynių ukmergiškiai su 33 taškais užima trečią vietą.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas